Hirdetés
. Hirdetés

Új gyártóval bővült a Gloster termékpalettája

|

Megnyitották a vállalatok hálózatának működését felügyelő központjukat, bővítik termékportfoliójukat, újabb céget vásárolnának fel, és jövőre a tőzsdei megjelenést tervezik.

Hirdetés

Mindezért Szekeres Viktor, a Gloster Infokommunikációs Kft. tulajdonosa a felelős, aki komplex informatikai szolgáltatásokat biztosít a cég ügyfeleinek.          

Computerworld: Hogyan változtak a piaci igények az elmúlt évben?           

Szekeres Viktor: Azt látjuk, hogy megnőtt a komplex informatikai tudás iránti igény a magyar vállalatok körében. Az IT- és a vele kapcsolatos rendszerek bonyolultak, nehezen követhetők és kezelhetők. Nem azért, mert az informatika ennyire bonyolulttá vált volna, hanem mert a vállalatok nem vagy nehezen találják meg az informatikai szakembereket. És ha meg is találnák, nem minden vállalat képes megfizetni a vállalati infrastruktúra működtetéséhez szükséges tudást. Megnőtt az érdeklődés az olyan komplex szaktudás és informatikai szolgáltatások iránt, melyek állandóságot és folytonosságot biztosítanak. Kell egy olyan felügyeleti megoldás, amely a speciális tudással és az IT-eszközökkel együttesen megadja a vállalatoknak a stabilitást, miközben ők fő tevékenységükre, az új termékek biztonságos fejlesztésére és innovációjára összpontosíthatnak.

Hirdetés
          

CW: Ezért indult el idén nyáron a Gloster Managed Service Centere?           

SzV: Igen, idén nyáron elindítottuk saját 24/7 működésű hálózati felügyeleti központunkat. A Gloster Managed Service Centerben jelenleg tizenkét nagy szaktudású informatikai mérnök dolgozik, akik feladata biztosítani ügyfeleink hálózatának folyamatos működését, előrejelezni és megelőzni azesetleges hálózati eseményeket. Több ügyfelünk jelezte, hogy szüksége lenne hasonló szolgáltatásra, így ez irányba fejlesztettük a Glostert, a vállalatunkba összegyűlt tudást. Több cég is bizalmat szavazott már, egyik ügyfelünknek országos lefedettségű kritikus infrastruktúráját is figyeljük.           

CW: Honnan származik a nonstop hálózatfelügyeleti szolgáltatáshoz szükséges tudás?           

SzV: A kritikus hálózatok felügyeletéhez szükséges tudást egy korábbi felvásárlásunk kapcsán volt lehetőségünk megszerezni. A Computerworld olvasói számára már ismert, hogy a Gloster idén januárban megvásárolta az Euroway Networking Kft. többségi részét. Ezzel az akvizícióval olyan tapasztalt szakembergárdával és szaktudással bővültünk, melyek tökéletesen kiegészítették meglévő alkalmazottainkban és a cégben felhalmozódott know-how-t. Ezért tudtuk a tervek szerint idén nyáron elindítani a Managed Service Centert. Napjaink slágertémája: a digitalizáció, amely minden vállalatot érint, de igazán saját üzletükkel és nem az informatikával foglalkoznának - ezt a terhet levesszük a cégek válláról. Dinamikus növekedésünk is jelzi, hogy jól érezzük a piaci igényeket, megfelelő minőségű és szaktudású szolgáltatásokat nyújtunk.

Szekeres Viktor, a Gloster Infokommunikációs Kft. tulajdonosa           

CW: Új megoldásokban, fejlesztésekben gondolkodnak?           

SzV: Természetesen, tovább keressük azokat a megoldásokat, termékeket és partnereket, amelyek meglévő tevékenységeinket erősítik. Így találtunk rá és váltunk a PRTG hálózati monitorozó rendszer első hazai viszonteladójává, a megoldást már több ügyfelünk használja. Eddigi tapasztalataink alapján a PRTG megoldásai remekül beváltak, mérnökeink és ügyfeleink is rendkívül elégedettek működésével. A megoldás erőssége, hogy teljes képet ad a vállalati hálózat működéséről és annak teljesítményéről, ezzel garantálva, hogy az üzletmenet-folytonosságot garantáló IT-infrastruktúraelemek gond nélkül futnak. A megoldás könnyen értelmezhető jelentéseket ad, melyeket nyilván személyre szabhatunk. A PRTG figyeli a hardveres, szoftveres vagy virtuális környezeteket és alkalmazásokat, felhőkörnyezetben is futtatható (például Amazon Web Services vagy Microsoft Azure). Nagyon elégedettek vagyunk a megoldással. De nem állunk meg itt, több másik gyártó termékét és szolgáltatását is vizsgáljuk, és idén ősszel szeretnénk még más új megoldással is piacra lépni.           

CW: A tőzsdei megjelenés mikorra várható?

SzV: Már 2018 őszétől aktív résztvevői vagyunk a Budapesti Értéktőzsde és a Londoni Tőzsde szervezésében indított ELITE Programnak, melynek célja, hogy minél több kkv ismerje meg a tőkeági finanszírozási formák széles skáláját, és váljon tőzsdeképessé. Ennek fényében célunk, hogy a Gloster újabb magyar informatikai sikertörténet legyen. A tőzsdei megjelenést 2020-ra tervezzük, folyamatosan dolgozunk rajta, de sok tényezőn múlik, ezért pontos dátumról még nem tudunk beszélni. Addig is a növekedést biztosító új megoldások keresése, bevezetése folyik, és további informatikai partnerekkel tervezzük és valósítjuk meg az együttműködési lehetőségeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.