Hirdetés
. Hirdetés

Új kézbe kerül a Mall.hu

|

Másik tulajdonoshoz kerül a teljes Mall Group.

Hirdetés

Új tulajdonoshoz kerül jövőre a régió egyik meghatározó e-kereskedelmi cége, a Mall.hu-t is üzemeltető cseh Mall Group. A vevő a nemzetközi piacon jelentős akvizíciós üzletet először bonyolító lengyel Allegro Csoport, amely összesen 881 millió eurót fizet ki a PPF, az EC Investments és a Rockaway Capital részvényeseinek. Amennyiben a versenyhatóságok jóváhagyják a felvásárlást, az ügylet jövő év első felében zárul.

A felvásárlással a legnagyobb kelet-európai e-kereskedelmi szolgáltató hivatalosan is megjelenik hazánkban, amely egyfajta kényszerlépésnek tekinthető, miután az Amazon idén tavasszal elindította lengyel webáruházát.

Hirdetés

A vételár meghatározásakor a 925 millió eurós cégértéket mérsékelték a 44 millió eurós tartozásokkal. Ebbe benne van a Mall Group összes eszköze, valamint a WE DO logisztikai birodalma Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Szlovákiában és Szlovéniában.

A Mall Group 40 százalékát a cseh PPF birtokolja, amely egyben a magyar Telenor tulajdonosa, a cég vezetője éppen innen igazolt át az év elején, Jan Hanus két és fél év után hagyta ott a telkó céget.

Míg mind az eMAG-hoz, mind az Alzához képest jelentősen nagyobb, tőkeerősebb Allegro a lengyelek kedvelt online piactere, amely 18 millió vásárlást bonyolít évente, addig a Mall.hu nálunk egyáltalán nem tartozott az igazán nagy forgalmú webáruházak közé, nevére ráadásul árnyékot vetett egy 2017-es csalási ügy, amelyben az egyik alkalmazottuk érintett. Még az is elképzelhető, hogy brandnevet vált a felvásárlás után. A lépéseket nagyban meghatározzák a célkitűzések, a Mall Group felvásárlásával 70 millió vevőt ér el a lengyel cégcsoport, 135 ezer kereskedő termékeivel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.