Hirdetés
. Hirdetés

Új kiszolgálók és munkaállomások a Suntól

|

A Sun Microsystems kilenc új, AMD Opteron alapú Sun Fire kiszolgálóval és egy Sun Ultra munkaállomással bővíti termékportfolióját.

Hirdetés

A Sun Microsystems bejelentése szerint tíz új termékkel gazdagodik a Sun Fire szervercsalád, valamint a Sun Ultra munkaállomások sora. Valamennyi esetében a Solaris 10 operációs rendszer nyújtja a megbízható szoftveres hátteret. Az új 1,8 GHz-es UltraSPARC IV+ processzoros kiszolgálók, valamint az új x64 (x86-os, 64-bites architektúrájú) rendszerek és munkaállomások lelke az új generációs AMD Opteron processzorcsalád. A Sun továbbra is kitart a SPARC platform mellett, amelyen a Solaris 10 operációs rendszer fut. Az ügyfelek ezzel a "menet közbeni" korszerűsítéssel könnyen kiaknázhatják a legújabb szervertechnológia előnyeit.

Az előző SPARC processzorgenerációhoz képest akár nyolcszor nagyobb teljesítmény, illetve a tökéletesített I/O és bővített memóriakapacitás révén ezek a továbbfejlesztett rendszerek ideális megoldást kínálnak a nagyvállalati alkalmazásokhoz, a konszolidációs projektekhez és az adatmigrációhoz. A már kereskedelmi forgalomban kapható új Sun Fire V490, V890, E2900, 4900, E6900, E20K és E25K típusjelzésű kiszolgálókat 1,8 GHz-es UltraSPARC IV+ processzorok hajtják, és a korábbinál kétszer nagyobb memóriakapacitással és jobb I/O teljesítménnyel rendelkeznek.

A Sun emellett bemutatta a nagy teljesítményű és egyben a energia hatékony belépő szintű x64-es kiszolgálóit (Sun Fire X2100 M2 és Sun Fire X2200 M2) is, valamint egy olyan x64-es munkaállomást, amely a piac legjobb ár/teljesítmény arányával büszkélkedhet (Sun Ultra 20 M2). A Sun Fire X2200 M2 kiszolgáló maximális memória és hálózati kapcsolati kapacitása mintegy kétszerese a kategória hasonló szervereiének, ezért ideális választás a nagy adatállományokkal végzett modellezésekhez, illetve számításigényes szimulációs feladatokhoz. A konfigurációkat Solaris 10 operációs rendszerrel kínálják, de kellő rugalmasságot biztosítanak ahhoz, hogy az ügyfelek a Linux és Windows szabványos disztribúcióival is üzemeltethessék szervereiket. Az új Sun Fire X2100 M2 és Sun Fire X2200 M2 kiszolgálók átfogó távfelügyeleti képességekkel vannak ellátva, ami további költségek nélkül egyszerűsíti le a rendszerfelügyeletet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.