Hirdetés
. Hirdetés

Új tárgyalások várhatók az Oracle és az SAP ügyében

|

Az SAP-val is elhúzódhat az Oracle pere, amennyiben a felperes nem fogadja el a 272 millió dolláros kártérítést a német óriásvállalattól.

Hirdetés

SAP Oracle per

Phillis Hamilton szövetségi bírónő csütörtökön felülbírálta az ítéletet, amely szerint az SAP-nak 1,3 milliárd dollárt kellene fizetnie büntetésként az Oracle-től letöltött szoftverekért.

A bírónő által kiszabott 272 millió dolláros kártérítés jóval csekélyebb a korábbi milliárdos tételnél. Az ítélet elfogadása lezárná a szabadalmi pereket a két vállalat között. Amennyiben az Oracle nem elégedne meg a kártérítéssel, újabb tárgyalássorozat kezdődik. A felperesnek szeptember 30-ig kell bejelentenie, hogy folytatja-e a pereskedést - vagy megelégedve az utóbb kiszabott összeggel - egyéb bírósági ügyeire koncentrál.

Az SAP leányvállalata, a TomorrowNow már az első tárgyalásokon beismerte tettét: az Oracle weboldaláról töltött le dokumentumokat. Az alkalmazásfejlesztő eredetileg tagadta, hogy tudott volna a lopásról, mivel a TomorrowNow már a 2005-ös felvásárlás előtt eltulajdonította a szoftvereket. Az Oracle bizonyítottnak tekinti, hogy az SAP felsőbb körei beavatottak voltak az illegális letöltés ügyében, mivel az SAP nem kívánta felelősségre vonni a TomorrowNow illetékes vezetőségét.

Az SAP indokolatlannak tartotta a hatalmas összeget, melyet első fokon szabtak ki az ellopott adatokért. Az esküdtszék indoka szerint, a TomorrowNow-nak 1,3 milliárd dollárba kerültek volna a licenszdíjai, ha a szoftvereket legális úton szerzi be az Oracle-től - innen tehát az első fokon kiszabott büntetés.

Az Oracle folytatja a pereskedést
Az Oracle szóvivője kifejtette, hogy jogosan illetné meg az eredetileg kiszabott kártérítés a céget, ugyanis a bizonyítékok nagyszabású lopásról árulkodnak, melyben az SAP vezetősége is közreműködött. Larry Ellison vállalata minden bizonnyal a továbbiakban is többet akar kipréselni az SAP-ból.

Az elmondottak alapján az Oracle pere a német alkalmazásfejlesztő vállalat ellen nem fog egyhamar lezárulni, ahogy a Google-lel vívott Java szabadalmi tárgyalásában is évek múlva születhet eredmény.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.