Hirdetés
. Hirdetés

Új többszintű, NFT-alapú szabadalmi keretrendszerre érkezett javaslat

|

Valójában a szabadalmak tokenizálása nagyobb átláthatóságot, nyomon követhetőséget és költséghatékonyságot adna a kereskedelmi forgalomba hozatal során.

Hirdetés

A Kínai Tudományos Akadémia Sencseni Fejlett Technológiai Intézetének (SIAT) professzora, QU Qiang és az iráni Yazdi Egyetem professzora, Seyed Mojtaba Hosseini Bamakan által vezetett kutatócsoport egy többrétegű, koncepcionális, NFT-alapú szabadalmi keretrendszert javasolt. A tanulmányt a Scientific Reports február 9-i számában tették közzé.

A szabadalom és a védjegy bejelentése időigényes és költséges. Az NFT-technológia egyedi jellemzőinek segítségével fel lehet gyorsítani ezt a folyamatot. Valójában a szabadalmak tokenizálása nagyobb átláthatóságot, nyomon követhetőséget és költséghatékonyságot adna a kereskedelmi forgalomba hozatal során. Az NFT-alapú szabadalmak megkönnyíthetik a megbízható információmegosztást a hivatalok és a szabadalmasok között világszerte, csökkentve ezzel az elbírálók terheit, és talán még a harmonizációs erőfeszítéseket is felgyorsíthatják.

Hirdetés

Az NFT-k megoldhatják a szellemi tulajdon oltalmát, amíg a bejelentő arra vár, hogy a kormányzat hivatalosabb formában adjon védelmet a számára. A hash és az aszimmetrikus kriptográfia alkalmazásával a szellemi tulajdonjogok tulajdonosai rögzíthetnek egy igényt, például hash vagy titkosított igényeket a blokklánc hálózatban. Az IP-tulajdonos az eredeti dokumentum és annak hash- vagy magánkulcsa segítségével harmadik fél bevonása nélkül bizonyíthatja tulajdonjogát.

Ez lehetőséget adna arra, hogy "tokenizálják" szabadalmakat. Mivel minden tranzakciót naplóznának a blokkláncon, sokkal könnyebben nyomon követhetővé válna a szabadalmak tulajdonjogának változása.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.