Hirdetés
. Hirdetés

Újabb amerikai csapás a Huawei-re

|

Az Egyesült Államok a lapkabeszállítói láncokat is el akarja vágni.

Hirdetés

Hirdetés

Folytatódik az Egyesült Államok kormánya és a Huawei közti háború. A legújabb hírek szerint az Egyesült Államok arra akarja kényszeríteni a nem amerikai lapkagyártókat, így például a TSCM-et, hogy amerikai kormányzati engedélyért folyamodjanak, mielőtt a Huawei-jel üzletelnének. Ez azt jelentené, hogy az Egyesült Államok blokkolhatná a mobilok szempontjából kulcsfontosságú alkatrészek szállítását.

Az új rendelkezés nagymértékben kiterjesztené az engedélyköteles cégek körét, ugyanis elképzelhető, hogy egy amerikai központú cég közvetlenül nem vesz ugyan részt a lapkagyártók és a Huawei kapcsolatában, de egy lapkagyártó az ő gépeit használja, és a jövőben ennek a gyártónak is az Egyesült Államok engedélyéért kellene folyamodnia.

Természetesen a külföldi cégek nem kötelezhetők a rendelkezés betartására, de ekkor maguk is embargót vagy másfajta retorziót kockázatnak, amit az olyan óriások, mint a TSCM, aligha vállalnának be.

Ha az új korlátozások életbe lépnek, súlyos csapást mérhetnek a Huawei-re, de a nem amerikai cégek - és kormányaik - nemtetszését is kiválthatják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.