Hirdetés
. Hirdetés

Újabb árfigyelő a hazai mezőnyben

|

A Depo.hu árfigyelő szolgáltatása e-mailben értesíti a felhasználókat, ha az általunk kiszemelt termék ára számunkra elfogadható lesz.

Hirdetés

A Depo.hu online piactér decemberben vezetette be árfigyelő szolgáltatását, amelynek segítségével ki-ki egyénileg határozhatja meg, hogy milyen ár esetén lenne hajlandó megvásárolni az általa kiválasztott terméket. Az alig két hete működő szolgáltatásra eddig közel félezren iratkoztak fel, s határoztak meg konkrét termékekhez számukra megfelelő árakat. Az igazi sikert azonban az jelenti, hogy e rövid időszak alatt már közel 50 esetben küldött ki a Depo.hu olyan értesítőt, amely az egyedileg elvárt mértékű árcsökkenésről tájékoztatatta a vásárlókat.

A 160 hazai kereskedő kínálatát az interneten elérhetővé tévő Depo.hu online piactér üzemeltetői már érzékelik a karácsonyi hajrá jeleit, a látogatottsági statisztikák erőteljes megugrásából lehet következtetni arra, hogy az interneten is megkezdődött a vásárlási roham.

- Évről évre tapasztaljuk, hogy karácsonyt megelőzően a látogatói szám 30-40 százalékkal megugrik. 2005-höz viszonyítva is nőtt azonban az érdeklődők száma, egy átlagos napon 30 százalékkal többen keresik fel oldalunkat, mint tavaly ilyenkor. Ez az adat jól mutatja, hogy egyre többen hívják segítségül - ha nem is mindig a vásárlásra, de a döntés előkészítésre - az internetet karácsonykor - mondta Szabari László, a Depo.hu online piacteret üzemeltető Hírek Média üzletág igazgatója.

A zsúfolt áruházakat elkerülni szándékozó vásárolók idén amúgy már több mint 30 ezer, jellemzően szórakoztatóelektronikai, számítástechnikai, illetve telekommunikációs termék között válogathatnak. - A decemberi hajrá legfrissebb statisztikái szerint az idei év slágertermékei nagyjából ugyanazok, mint tavaly, a változások inkább a minőséget érintik - mondta Szabari László. A legnépszerűbb elektronikai termékek közé idén is a digitális fényképezőgépek tartoznak, a lista élén ezen kívül az LCD monitorok előretörése szembeszökő.

Ez utóbbi kapcsán nem csak a hagyományos katódsugárcsöves kereslet alapos megcsappanása tapasztalható, hanem az is, hogy az LCD monitorok közül a legtöbben most már nem a 15 vagy 17, hanem a 19 colos készülékeket keresik. Minőségi változás következett be a toplistás digitális fényképezőknél is. Ezen a téren a leginkább jellemző, a Depo.hu látogatói által leginkább keresett árkategória ugyan a tavalyi évhez hasonlóan most is 50-60 ezer forint között mozog, de ez az összeg idén már a kifejezetten jó minőséget eredményező 5-6 megapixeles felbontású gépek vásárlását is fedezi.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.