Hirdetés
. Hirdetés

Újabb csapás: a Facebook is alávág a Huawei-nek

|

Csatlakozott a többi amerikai óriáscéghez a világ legnagyobb közösségi szolgáltatása.

Hirdetés

Hirdetés

Az elmúlt hetekben sorra szüntették meg az együttműködést az amerikai vállalatok a Huawei-jel, hogy megfeleljenek az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma által elrendelt exporttilalomnak. A Reuters értesülései szerint most a Facebook is csatlakozott hozzájuk: a világ legnagyobb közösségi szolgáltatása a jövőben nem engedélyezi, hogy a kínai gyártó előre telepítse új okostelefonjaira a Facebook appjait.

A már üzemben lévő Huawei telefonok tulajdonosai továbbra is letölthetik a WhatsApp, Instagram és Facebook mobilalkalmazásokat, s megkapják hozzájuk a frissítéseket is a Play áruházon keresztül. A tiltás csak arra vonatkozik, hogy a Huawei az új mobilokra gyárilag elhelyezze az appokat, így az intézkedésnek nincsenek olyan súlyos következményei, mint például a Google, a Microsoft vagy az ARM lépésének.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.