Hirdetés
. Hirdetés

Újabb csapás készül a Huawei ellen

|

Az Egyesült Államok még tovább szűkítené a kínai gyártó mozgásterét.

Hirdetés

Hirdetés

Az Egyesült Államok újabb csapásra készül a Huawei ellen, jelentette be Wilbur Ross kereskedelmi miniszter, aki a Bloombergnek adott interjújában elmondta, hogy az amerikai kormányzat a korábbi megszorítások szigorításán dolgozik.

A kínai gyártót 2019. májusában tiltották el az amerikai cégek által fejlesztett szoftverek és hardverek megvásárlásától, és az Egyesült Államok most fokozza a nyomást 

Jelenleg ugyanis a Huawei számára még engedélyezettek azon hardverek és szoftverek használata, amelyek fejlesztése vagy gyártása több, mint 75 százalékban az Egyesült Államokon kívül történt. A hírek szerint az amerikai kormány most 90 százalékra akarja emelni ezt a limitet, tovább szűkítve a szóba jöhető termékek körét.

Az Egyesült Államok kormánya ezenkívül abban az esetben is megtiltaná az amerikai megoldások használatát, ha azok külföldön készültek. Vagyis a Huawei olyan nem amerikai cégektől se vásárolhatna hardvert vagy szoftvert, amelyek anyavállalata az Egyesült Államokban van.

Az intézkedések bejelentésére a közeljövőben kerül sor.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.