Hirdetés
. Hirdetés

Újabb csoportos leépítés a Motorolánál

|

Ezúttal körülbelül 1200 munkavállalónak kötnek útilaput a talpára.

Hirdetés

Különösen a Google általi felvásárlása óta a mobiltelefonok piacáról szinte teljesen eltűnt Motorola sejthető módon továbbra is hatalmas zűrben van. A The Wall Street Journal információi szerint ennek legújabb következménye, hogy az elkövetkező hetekben a vállalat munkaerejének 10 százalékát fogja elbocsájtani.


A mostani körülbelül 1200 fős leépítés elsősorban az egyesült államokbeli, indiai és kínai dolgozókat érinti, ráadásul a tavaly augusztusban bejelentett 20 százalékos – olyan 4000 fős – elbocsájtáson felül értendő. A cégtől kiszivárgott körlevél szerint ugyan a gyártó optimista a következő generációs termékek fogadtatása kapcsán, ám ettől függetlenül a költségei túlságosan magasak, így elkerülhetetlen a létszámcsökkentés. A tavalyi év végén a Motorola bő 11 ezer főnek adott munkát.


Patrick Pichette, a Google pénzügyi igazgatója a múlt héten a Morgan Stanley legutóbbi technológiai konferencián elhintette, hogy a Motorola új telefonjai a keresőcég sztenderdjeihez mérten nem lesznek kimondottan lenyűgözőek, amely alapján valószínűleg túloztak az „X Phone” csúcsmobilt a vállalat megmentőjeként aposztrofáló források.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.