Hirdetés
. Hirdetés

Újabb halasztást kapott a Huawei

|

Május 15-ig mentesül egyes szankciók hatálya alól a kínai gyártó, hogy elláthassa berendezésekkel az amerikai telekommunikációs szolgáltatókat.

Hirdetés

Hirdetés

Tavaly májusban helyezte exporttilalmi listára az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma a Huawei-t, amely azóta többször is halasztást kapott, így egyes szankciók alól azóta is mentesül. Az amerikaiak szerint a kínai gyártó biztonsági fenyegetést jelent, amelyet a Huawei többször cáfolt. Ennek ellenére a Trump kormányzat arra ösztönöz más országokat, hogy zárják ki a Huwei-t 5G telekommunikációs hálózataik fejlesztéséből.

A halasztások fő oka, hogy az amerikai internetszolgáltatóknak legyen elég idejük a Huawei gyártmányú hálózati eszközökről más gyártók berendezéseire való áttérésre. A mostani hosszabbítás május 15-ig érvényes. A múlt hónapban az amerikai szenátus elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely 1 milliárd dollárnyi támogatást biztosít a kisebb szolgáltatók számára az áttéréshez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.