Hirdetés
. Hirdetés

Újabb mentőövet kapott a Huawei

|

Kilencven nappal meghosszabbította az amerikai kormányzat a kínai gyártó elleni kereskedelmi szankciók alóli részleges felmentést.

Hirdetés

Hirdetés

Újabb 90 napra meghosszabbította az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma a Huawei elleni kereskedelmi szankciók alóli részleges felmentést. Az amerikai kormányzat májusban helyezte exporttilalmi listára a kínai gyártót nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva, azóta háromszor engedélyeztek számára 90 napos halasztást.

A hosszabbítással kapcsolatban Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter azt nyilatkozta, hogy az intézkedés lehetővé teszi a Huawei termékeket használó kisebb amerikai telekom szolgáltatók számára, hogy zavartalanul folytathassák működésüket. Azonban a Huawei továbbra sem telepítheti új okostelefon modelljeire a népszerű Google-alkalmazásokat és csak az Android mobil operációs rendszer nyílt forráskódú alkotóelemeit használhatja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.