Hirdetés
. Hirdetés

Újabb pénzügyi fiaskó a Grouponnál

|

Az online kuponos, tőzsdén lévő cég nem először volt kénytelen módosítani pénzügyi mutatóin.

Hirdetés

A Groupon bejelentette, hogy elég jelentősen korrigálni kellett a NASDAQ-on jegyzett vállalat tavalyi árbevételével kapcsolatos mutatóit. A társaság bejelentése szerint módosult a 2011 negyedik negyedéves és a teljes éves mérleg is: 14,3 millió amerikai dollárral kevesebb, 492,2 millió dollár árbevételt produkált a cég 2011 Q4-ben, mint azt a társaság korábban jelentette. Ráadásul a kevesebb bevétel mellett van egy másik rossz hír is: a működési költség viszont magasabb volt az eredetinél.

Nem meglepő módon a Groupon bejelentésére a Wall Street nem túl vidáman reagált. Az adatok revízióját a Groupon azután jelentette be, hogy egy hétre felfüggesztették a kuponos vállalat papírjaival való kereskedést, de a tőzsdén kívüli kereskedésben  rövid idő alatt 6,4 százalékot esett a cég részvényeinek ára. A Groupon történetében nem ez az első mérlegfelülvizsgálat. Korábban már a tőzsdére menetelüket is megnehezítette egy hasonló fiaskó.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.