Hirdetés
. Hirdetés

Újabb stratégiai partnere lett a kormánynak

|

Aláírták a megállapodást a Johnson Electric Hungary Kft. autóipari vállalattal.

Hirdetés

Hongkongi tulajdonban lévő cégcsoporthoz tartozó elektronikai vállalattal kötött stratégiai partnerségi megállapodást hétfőn a kormány. A versenyképes szaktudás és a magyar munkaerőpiac további képzésének fontosságát hangsúlyozta dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes a stratégiai megállapodás aláírásakor.

Hirdetés

Az autóiparban tevékenykedő hongkongi Johnson Electric cégcsoporthoz tartozó Johnson Electric Hungary Kft.-t 1998-ban alapították. A magyar leányvállalat elsőként Ózdon kezdte meg működését, majd 2002-ben a hatvani telephelyének létrehozásával bővült magyarországi jelenléte. 2012-ben több részleg európai központja került Magyarországra, valamint ettől az évtől kezdve a hazai leányvállalat végzi a backoffice típusú (pénzügyi, informatikai, beszerzési, stb.) szolgáltatásokat az összes európai gyár számára.

A Johnson Electric Hungary Kft. fennállása óta töretlen fejlődést mutat mind a termelési volumen, mind a hozzáadott érték tekintetében. Míg az ózdi telephely elsősorban a nagy volumenű termelésre specializálódott, Hatvanban – a mérnökségi - és szolgáltatásokat nyújtó részlegeknek köszönhetően – a diplomás munkavállalók aránya eléri az 50%-ot. Jelenleg a két telephelyen közel 1.500 fő dolgozik, az éves árbevétele meghaladja a 33 milliárd forintot.

A Johnson Electric Hungary Kft. teljesítményét Magyarország Kormánya is elismerte, s azt alapul véve hétfőn stratégiai megállapodást kötött a vállalattal. A Külgazdasági és Külügyminisztériumban ünnepélyes keretek között aláírt dokumentum szerint a felek a jövőben szorosan együttműködnek a munkaerőpiacot érintő kérdésekben.

 

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter- helyettes az eseményen elmondta, „fontosnak tartja a Magyar Kormány szerepét a Johnson Electric Hungary Kft. dinamikus fejlődésében, hisz a kormány feladata, hogy szakképzet munkaerőt és megfelelő infrastruktúrát biztosítson a cég számára. Az autóipar jelenléte meghatározó Magyarország számára, a tavalyi évben a beruházások 52%-át tette ki.”

Laurent Cardon, a Johnson Electric európai operatív igazgatója kijelentette: „a Johnson Electric Hungary Kft. célja, hogy hosszú távon sikeres legyen Magyarországon.” A vezető a siker kulcsát a kedvező piaci környezetben és a képzett munkaerő elérhetőségében látja. Laurent Cardon a beszédében méltatta a bevezetett duális edukáció rendszerét, mely véleménye szerint elősegíti a képzések piaci igényekhez történő igazítását.

A Magyarországon 2010-ben bevezetett, egyre népszerűbb képzési rendszer előnye, hogy a tanulók elméleti képzését az oktatási intézmények, a gyakorlati oktatást pedig a vállalatok végzik, így a tanulók valódi szakmai tapasztalattal gazdagodnak még a szakképesítés megszerzése előtt.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.