Hirdetés
. Hirdetés

Újabb támogatás a magyar startupoknak

|

Figyelmebe véve a "Technológiai start-up ökoszisztéma építés" című pályázat iránt mutatkozó érdeklődést, a Nemzeti Innovációs Hivatal újabb források bevonását tervezi.

Hirdetés

Hirdetés

Az állami pályázat keretében 2,1 milliárd forintos össztámogatás válik elérhetővé a hazai vállalkozások számára egy kétlépcsős kiválasztást követően.

 

A pályázat célja a nemzetközi piacokon versenyképes, magyar vagy akár a környező országokban elért K+F eredményeken alapuló start-up vállalkozások felépítését, az azokban végzett K+F projektek sikeres befejezését segítő, és tőkebefektetést is vállalók kiválasztása, akkreditálása.

A közlemény szerint a pályázatnak a Magyar Innovációs Szövetség állásfoglalásában javasolt újragondolása vagy lényegi átdolgozása mellett semmilyen szakmai érv nem szól. E helyett döntött a NIH a források növeléséről.

A NIH hangsúlyozza, hogy a pályázatokban változás nem lesz, az abban érdekelteket, hogy minden kockázat nélkül folytathatják pályázati előkészületeiket.

Az innováció és az ezen alapuló vállalkozások alapvető pillérei a gazdaság fejlődésének, így minden szereplő számára fontos az együttműködés és a párbeszéd a közös célok elérése érdekében. A hivatal, ahogy eddig is, ezután is nyitott az innováció területén működő minden partnerével folytatott együttgondolkodásra, párbeszédre - olvasható a közleményben.

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) azért javasolta a Kutatási és Technológiai Alap finanszírozásával megvalósuló "Technológiai start-up ökoszisztéma építés" című pályázat átírását, mert szerintük a kiírásban az alprogramok koncepcionálisan kiforratlanok, elnagyoltak, belső ellentmondásokat tartalmaznak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.