Hirdetés
. Hirdetés

Újra negyedéves rekordot döntött az Apple

|

Nagyon bejöttek az új iPhone 12-k, de más terület sem szégyenkezett: a cég 2020. utolsó negyedében 111,4 milliárd dollárt keresett.

Hirdetés

Bár hozzászoktunk az Apple-féle bejelentések esetében a nagy számokhoz, de most ismét minden eddigihez képest a legjobb pénzügyi eredményét produkálta az Apple az iPhone 12 kiadását követő negyedévben. A frissen megjelent pénzügyi adatok szerint a cég 111,4 milliárdos forgalommal zárta 2020. utolsó három hónapját (egészen pontosan a december 26-ig tartó időszakot), és ez 21 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához mérve.

Hirdetés

Ez volt az első olyan negyedév az Apple történetében, amikor a cég bevételei meghaladták a 100 milliárd dollárt. A tiszta nyereség 28,8 milliárd dollár volt, és a kiváló eredmények a Wall Street elemzőit is meglepték, akik előzetesen "mindössze" 103,28 milliárd dolláros bevételt vártak.

Az iPhone-eladásokból származó bevétel 17 százalékkal nőtt, és ebben oroszlánrésze volt az októberben piacra dobott új iPhone 12 modelleknek. De csúcsot döntött az App Store, az Apple Pay, az Apple Music, az Apple TV Plus és iCloud  is.

Még egy fantasztikus rekordot hozott 2020. utolsó negyede: az év végi adatok szerint összesen 1,65 milliárd Apple-eszközt használnak világszerte, és ebből egymilliárd az iPhone. Joggal lehetett elégedett az eredményekkel Tim Cook igazgató, aki lelkes üzenetben köszönte meg az összes Apple-alkalmazottnak a fáradhatatlan és innovatív munkát.

Végül még egy figyelemre méltó adat a negyedéves eredménylistáról: bár a cég minden régióban kimagaslóan teljesített, a legnagyobb javulást a távol-keleti zónában érte el, ahol 36 százalékos növekedéssel 21,3 milliárd dollárra nőtt a bevétele.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.