Hirdetés
. Hirdetés

Üllőn nyitotta meg első európai gyártóüzemét a Lenovo

|

Ez a gyártó egyik legnagyobb gyártóüzeme.

Hirdetés

Üllőn nyitotta meg a Lenovo első európai gyártóüzemét, ahol elsősorban szerver-infrastruktúrát, tárolórendszereket, valamint csúcskategóriás PC-munkaállomásokat készítenek, amiket az európai, közel-keleti és afrikai régióban értékesítenek - jelentette be a vállalat.

A gyár már több mint 1000 teljes munkaidős alkalmazottat foglalkoztat különböző mérnöki, vezetői és operatív munkakörökben, és a létszám tovább nő majd, ahogy a létesítmény a teljes kapacitás felé halad.

Hirdetés

A közlemény szerint az erős infrastruktúra, a képzett munkaerő és az Európa közepén elhelyezkedő Magyarország tökéletes helyszínt biztosít a Lenovo első európai saját gyártóüzemének, emellett a beruházás egy részét a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) helyi kormányzati ösztönzőkkel támogatta.

A csaknem 50 000 négyzetméteres új létesítmény a Lenovo egyik legnagyobb gyártóüzeme. A gyártósor naponta több mint 1000 szervert és 4000 munkaállomást képes gyártani, mindegyiket kifejezetten az ügyfelek igényeire szabva.

Az új, kifejezetten erre a célra épített épületet 0,5 megawatt kapacitású napelemekkel szerelték fel. Az eszközök helyi gyártása jelentősen csökkenti a termékek szállítási idejét és távolságát, így hatékonyabb és fenntarthatóbb áruszállítási lehetőségeket biztosít. Mindez az innovatív gyártási folyamatokkal, például a Lenovo szabadalmaztatott, alacsony hőmérsékletű forrasztási eljárásával együtt segíti a vállalatot klímacéljainak elérésében - közölték.

A Lenovo évi 70 milliárd dolláros árbevételű globális technológiai vállalat, amely 75 000 embert foglalkoztat világszerte, és 180 piacon naponta több millió ügyfelet szolgál ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.