Hirdetés
. Hirdetés

Űrhajóba költözik az Apple

|

Még a részvényesek is kritizálják az Apple tervezett, az új World Trade Centernél is drágább főhadiszállását.

Hirdetés

Néhány hónappal halála előtt Steve Jobs bejelentette, hogy az Apple új főhadiszállást épít magának Cupertinoban. 2011-ben a tervek még 3 milliárd dolláros beruházásról szóltak, azóta az összeg 5 milliárdra nőtt - állítja a Bloomerg.

A Foster + Partners által tervezett komplexum közel négy milliárd dollárral kerül többe, mint amennyit az új Világkereskedelmi Központra szántak New Yorkban, emiatt mind a részvényesek, mind az üzleti világ élesen kritizálja az Apple-t.

A tervek szerint az Apple Campus 2 mintegy 12.000 dolgozónak ad majd otthont, több mint 260.000 négyzetméteren, ahol irodák, fitnesztermek, auditóriumok és - egyszerre akár 3.000 embert ellátni képes - kantinok lesznek.

Az űrhajószerű épület külsejét Németországban gyártott, padlótól plafonig érő, méregdrága ívelt üvegpanelek borítják majd. Az energiaellátásról hatalmas napelemek, míg a hűtésről automatán működő ablakok gondoskodnak. Jobs konkrét utasításokat adott utódjának az épülettel kapcsolatban, például, hogy a dolgozók csak fákat láthatnak az ablakon kinézve.

Februárban Tim Cook CEO bejelentette, hogy az épület átadását 2015-ről 2016-ra tolták ki, ráadásul egymilliárd dollárral szeretné csökkenteni a költségeket. A Szilícium-völgyben nem panaszkodhatnak az építészcégek, hiszen több nagyvállalt is jelentős projektekbe fogott.

Természetesen az internetet az első bejelentés után nem sokkal már ellepték az Apple-viskó mémek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.