Hirdetés
. Hirdetés

USA: betiltották a Motorola 18 droidjának importálását

|

A gyártó megfogalmazása szerint proaktív lépéseket tett a készlethiány elkerülése érdekében.

Hirdetés

Az informatikai sajtóban már szinte napi szinten lehet olvasni az egyre durvuló szabadalmi csatározások elméleti polcról levételekben bővelkedő eredményeiről, ám aránylag ritkán akad olyan eset, mikor valamelyik gyártónak a gyakorlatban is sikerül betiltatnia a konkurencia termékeinek importálását vagy forgalmazását. A kivétel természetesen erősíti a szabályt, hivatalosan tegnaptól kezdve a Motorola 18 androidos eszközét nem importálhatja be az Egyesült Államok területére.


A csatát nyert fél jelen esetben a Microsoft, amely a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál eredetileg számos szabadalma megsértése miatt panaszolta be a gyártót, ám az ITC döntése szerint az összes közül csak az Exchange és Active Sync meghívóküldésével kapcsolatos volt jogos. Mivel a feleknek az utóbbi két hónapban sem sikerült egyezségre jutniuk az ügy rendezéséről, így életbe lépett a Microsoft által kifogásolt eszközök esetében az importálási tiltás.


Az érintett készülékek lentebb található listáját átbogarászva látható, hogy nem éppen új eszközökről van szó, némelyik közülük már egyáltalán nem is kapható a helyi mobilszolgáltatóknál: ez magyarázattal szolgál arra, hogy a Motorola miért nem próbál sürgősen megoldást találni a kialakult helyzetre. Ettől függetlenül a cég szerint „proaktív” módon készültek a tiltás életbe lépésére, így a még kapható modellek esetében nem kell készlethiánytól tartani.


A Motorolának három lehetősége van az ügy rendezésére: licencdíjat fizethet a Microsoftnak, kiszedheti a szoftvereiből a szabadalomsértő funkciót, vagy megpróbálhatja olyan szinten módosítani a szoftverét, hogy ne tudjanak mit kezdeni vele a redmondiak ügyvédei.


A betiltott modellek: Motorola Atrix, Backflip, Bravo, Charm, Cliq, Cliq 2, Cliq XT, Defy, Devour, Droid 2, Droid 2 Global, Droid Pro, Droid X, Droid X2, Flipout, Flipside, Spice, Xoom.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.