Hirdetés
. Hirdetés

USA: jogvédett videót weboldalba ágyazni nem illegális

|

A myVidster gyűjtőportál tulajdonosai ugyan fellélegezhettek, ám közel sem precedens értékű az ítélet.

Hirdetés

A hét második felében az Apple-Motorola perben is bíráskodott Richard Posner felmentette a myVidster portált a felnőtt tartalmakat előállító Flava Works által indított perben. A kérdéses szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára a kedvenc videóik különféle webhelyekről való összegyűjtését, amelyeket aztán beágyazhatnak a publikus profiloldalukba.

 


A Flava még 2010-ben perelte be pontosan nem ismert összegű kártérítésért cserébe a myVidstert, hiszen a vállalat szerint annak egyes felhasználói a weben illegálisan elérhetővé tett tartalmaikat osztották meg a szolgáltatás segítségével. A per eredeti bírája tavaly jogosnak ítélte a vádat, ám a fellebbezés után az ügyet átvett Posner bíró most csütörtökön végül felmentette az alperest.


Posner szerint ennek oka szimplán annyi, hogy maga a myVidster nem tárol illegális tartalmakat a szerverein: a webhelyre beszúrt beágyazó kódot a kliensoldalon lévő webböngésző értelmezi, amely egy harmadik féltől tölti le magát a mozgóképet, így tulajdonképpen a szolgáltatás nem áll kapcsolatban a kifogásolt adatfolyammal.


Ezen érvelés technikailag helyes, ám az Egyesült Államokban jelenleg azon portálokat is szankcionálják, amelyek csak linkelnek a jogsértő tartalmakra, és mivel a beágyazó kód is pontosan ugyanezt teszi, így a myVidster esete szinte biztosan nem lesz precedens értékű a hasonló ügyekben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.