Hirdetés
. Hirdetés

Vadászat lefizetett hivatalnokokra

|

A Megvesztegethetetlen Harcos nevű kínai játékban a felhasználók korrupt állami hivatalnokokra vadászhattak.

Hirdetés

Az online játékot Ningbo város vezetőségének megbízásából készítették, és része a Kínában nemrég elindított korrupció-ellenes kampánysorozatnak. A Megvesztegethetetlen Harcosban a játékosok több szinten keresztül vágják át magukat a korrupt hivatalnokok tömegén, míg végül egy valódi paradicsomba jutnak, ahol virágba borulnak a fák és a madarak csicseregnek, az emberek pedig megértésben és harmóniában élnek egymással - méghozzá korrupció nélkül.

A játék pillanatok alatt olyan népszerű lett, hogy két nappal a július 29-i indulás után az 500 fő kiszolgálására alkalmas szerver túlterhelődött - azóta az online hivatalnokvadászat szünetel. A 78 megabájtos játékot egyedül a Sina.com-ról százezren töltötték le már az első napon. "Sem a szoftver, sem a hardverháttér nem volt felkészítve ilyen mennyiségű játékosra. Nem számítottunk ekkora sikerre" - nyilatkozta egy (valószínűleg nem korrupt) városi hivatalnok.

Sokan szóvá tették a Megvesztegethetetlen Harcos szerzői jogi helyzetét is, mivel több klasszikus játék elemei is felfedezhetők benne. Mivel azonban elkészítését maga a Kínai Kommunista Párt, illetve annak oktatási bizottsága is támogatta, senki ne fogadjon az esetleges követelések érvényesítésére. Néhányan megkérdőjelezik, hogy - a játékban tapasztalható módon - valóban szükséges-e a lefizetett tisztviselők egész családjának likvidálása, mások csak azt tartják furcsának, hogy a korrupt hivatalnokokat mindenhová bikinis lányok kísérgetik, akikkel szintén fel kell venni a küzdelmet.

Nem az első eset - a cikk folytatása >>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.