Hirdetés
. Hirdetés

Vajon mint dolgozik a Gloster és új nagyrészvényese, az EU-Solar?

|

Együttműködési lehetőségeket vizsgálnak.

Hirdetés

Az EU-Solar Nyrt. az idei évben hajtotta végre első részvénypiaci műveletét, amellyel részesedést vásárolt a szintén Xtenden lévő Gloster Infokommunikációs Nyrt-ben. A tranzakció nem csupán egy pénzügyi művelet, hanem az első lépés a potenciális együttműködési lehetőségek feltérképezésében, tette közzé Szekeres Viktor, a Gloster alapítója és igazgatóságának elnöke, valamint Petre András, az EU-Solar társalapítója és vezetője.

Ahogy arról a Budapesti Értéktőzsde befektetési szemléletű IT-specialistája, a Gloster Infokommunikációs Nyrt. korábban bejelentette, a Szekeres Viktorhoz kötődő vagyonkezelő alapítvány, mint a cég főrészvényese, január végén részvénytranzakciót hajtott végre, amelynek vételi oldali résztvevője a szintén az Xtend piacon jelenlévő EU Solar Nyrt. volt. Az EU-Solar Nyrt. 20% fölötti piaci részesedéssel, 100 főt megközelítő foglalkoztatotti létszámmal és 10 Mrd forintot meghaladó árbevétellel Magyarország piacvezető vállalata a napelemes rendszerek területén.

Az elmúlt évek gazdasági teljesítménye lehetővé tette, hogy az EU-Solar Nyrt. 2022-től nyílt részvénytársaságként, a tőzsdei előírásoknak megfelelően működjön és a pénzpiaci műveletek területén is aktívvá váljon. A cég több kapcsolódó területre, például az intelligens hálózatok és e-mobilitás irányába is kiterjesztette tevékenységét. Közben változatlanul megmaradt az a stratégiai cél, hogy magas minőségű komplex szolgáltatásokkal álljon ügyfelei rendelkezésére. A komplex szolgáltatási képesség része, hogy az EU-Solar az informatika területén is rendkívüli ügyfél élményt biztosítson minden partnere számára. Ezért olyan együttműködési formákat keres, amelyben hasonlóan gondolkodó, a felsorolt értékeket valló cégekkel együttműködve valósíthatja meg céljait.

Hirdetés

"A Gloster az informatikai szolgáltatások területén biztosítja azt a szakmai kompetenciát, kreatív gondolkodásmódot, kiemelkedő minőségű megoldásokat, amelyekkel mi is és az ügyfeleink is tudnak azonosulni. A mostani tranzakció az első lépése egy bizalmi folyamatnak, amely során megvizsgáljuk, hogy működési szinten a jövőben milyen szinergiák lehetnek a két cég tevékenysége között" - mondta el Petre András.

A Gloster 2020 májusában lépett a BÉT középvállalati piacára, az Xtendre, azóta aktívan részt vesz a tőzsde életében. Nemcsak követi az eseményeket, de igyekszik formálni is azt a közösséget, aminek tagja. A Gloster menedzsmentje örömmel fogadja, ha a magán és intézményi befektetők mellett tőkeerős, alapvetően más területről érkező társaságok válnak befektetővé. Ez egyfajta középvállalati bizalmat jelez, ez a bizalmi viszony pedig nem csak a Gloster Csoport gazdasági teljesítményének szól, hanem visszajelzés a menedzsment számára, hogy tőzsdei tevékenységével jó irányba halad.

"Az a hitvallásunk, hogy sokkal nagyobb bizalomra, egymás támogatására, sokkal több hasonló együttműködési lehetőségre lenne szükség a hazai ökoszisztémában, tulajdonképpen a BÉT középvállalati piaca is ezzel a céllal jött létre" - tette hozzá Szekeres Viktor.

Maga a tranzakció egy klasszikus részvényvásárlási folyamat volt, amelyben a Szekeres Viktor Vagyonkezelő Alapítvány vett részt, erről a részvényügylet lezárásakor Szekeres Viktor, mint vezető tisztségviselő adott tájékoztatást. A tranzakciót követően a két menedzsment igyekszik azonosítani azokat a területeket, ahol a két cég üzleti működése kiegészítheti egymást, ezzel teremtve értéket a hazai gazdasági ökoszisztéma számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.