Hirdetés
. Hirdetés

Válságban a tőzsdére - A Kulcs-Soft vezérigazgatója csengetett a BÉT-en

|

Ma délelőtt megkezdődött a 20 évvel ezelőtt létesült Kulcs-Soft részvényeinek értékesítése a Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájában.

Hirdetés

Az alapító Kulcsár Tibor régi álma valósult meg, amikor az elektronikus tőzsdei kereskedés bevezetése előtti időkben a napi kereskedés kezdetének és végének jelzésére szolgáló, manapság inkább már csak az új részvények ünnepélyes bevezetésekor használt csengőt megszólaltatta.

Kulcsár Tibor a sajtótájékoztatót követően a Computerworld Online kérdésére válaszolva elmondta, a részvények tőzsdei bevezetésével nemcsak bizonyítani akar önmagának, hogy képes a 20 évvel ezelőtt a semmiből (50 ezer forintos alaptőkével egy 6 négyzetméteres bérelt szobában, betéti társaságként) létrehozott cégből transzparens, tőzsdén lévő részvénytársaságot építeni, de a külföldi terjeszkedés és a további fejlesztések érdekében friss tőkét is szeretnének bevonni a társaságba. Harmadrészt a tőzsdei bevezetés egy kiváló marketingeszköz is, hiszen a cég az "ingyen reklám" révén ismertebbé válik. Hogy nem okoz-e problémát, hogy épp a pénzügyi válság idején jelennek meg a Kulcs-Soft papírjai a börzén, Kulcsár határozott nemmel válaszolt. Szerinte így még előnyük is származhat abból, hogy jobban felfigyelnek rájuk, mint akkor, amikor egymás után jelennek meg vállalkozások a BÉT-en. Ráadásul - mint mondta -, cégüket valójában nem érintette hátrányosan a válság, mert ügyfeleiknek számlázó, ügyviteli programokra ilyen nehéz időszakban is szüksége van, a Kulcs-Soft pozíciója stabil, árbevételét még jelentősen növelni is tudta.

A Kulcs-Soft Számítástechika Nyrt. 2009. október 19-én nyújtotta be a BÉT-re a társaság törzsrészvényeinek tőzsdei bevezetésére vonatkozó kérelmét, és 2009. október 28-ig a Budapesti Értéktőzsde Zrt. bevezetési és forgalombantartási szabályzatában előírt valamennyi dokumentumot eljuttatta a tőzsdére. A BÉT vezérigazgatója a fentiek alapján döntött arról, hogy a Kulcs-Soft Nyrt. 6.000.000 darab, egyenként 10 forint névértékő dematerializált, névre szóló törzsrészvényeivel 2009. október 30-tól lehet kereskedni a BÉT részvény szekciójának Részvények ?B? kategóriájában.

A szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalat hazai magánszemélyek tulajdonában van, alapítója Kulcsár Tibor, a társaság elnök-vezérigazgatója. A Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. 2006 márciusa óta tagja a Tőzsdeképes Cégek Klubjának. A vállalat részvényeinek tőzsdei bevezetése a 2009-es év második részvénybevezetése a Budapesti Értéktőzsdén. (Az első cég a KEG volt, amelynek árfolyama azóta jócskán alulmúlja a bevezetéskori árat.)

A Kulcs-Soft részvényeinek nyitóára ma 1000 forint volt.

További részleteket tudhat meg a cégről, ha a korábbi hírünket is elolvassa!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.