Hirdetés
. Hirdetés

Várakozáson felül teljesített a Symantec

|

A leírásokból fakadó veszteségek ellenére a piaci elemzők várakozása felett teljesített a Symantec, és emelkedett a cég részvényeinek árfolyama.

Hirdetés

A vírusvédelmi megoldásairól és biztonsági mentéseket végző termékeiről ismert Symantec 6,8 milliárd dolláros negyedéves veszteséget jelentett leírások miatt. Az elért üzemi eredmény mégis túlszárnyalja a pici elemzők előrejelzéseit, ami annak köszönhető, hogy az eladások nem csökkentek, viszont a cégnek sikerült lefaragni a költségeiből. A Symantec-részvények árfolyama 3,6 százalékot nőtt a zárás utáni kereskedésben. A vállalat sikerének titka abban rejlik, hogy olyan biztonsági mentéseket végző termékeket árul, amelyek javítják az adattároló rendszerek hatékonyságát. Ez éppen akkor segít a cégeknek a berendezésekkel kapcsolatos költségek csökkentésében, amikor mindenki kétségbeesetten igyekszik lefaragni a kiadásait. A biztonsági termékek piaca még a kedvezőtlen gazdasági helyzetben sem zsugorodik, hiszen egy rendszer feltöréséből, fontos adatok elvesztéséből származó költségek sokkal magasabbak, mint amennyibe a védekezé kerül, így a cégek nem engedhetik meg maguknak, hogy ne költsenek rá.

A harmadik pénzügyi negyedévben a Symantec 6,8 milliárd dolláros - vagyis részvényenként 8,23 dolláros - nettó veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, míg egy évvel korábban 132 millió dolláros - részvényenként 15 centes - nyereségről számolhatott be. A bevételek 0,1 százalékkal 1,5 milliárd dollárra csökkentek. A cég üzemi árrése 32,2 százalékra nőtt az egy évvel korábbi 27,4 százalékról, amiben szerepet játszott a csökkenő bevételeket ellensúlyozó költségcsökkentés. A veszteség forrása az a nem csekély, 7 milliárd dolláros kiadás, amit a Symantec cégérték- (goodwill-) leírás kapcsán volt kénytelen elkönyvelni. A január másodikával befejeződött pénzügyi évben elért részvényenkénti 42 centes profit meghaladta a Wall Street 32 centes várakozásait.

A Symantec arra számít, hogy az április 3-án záruló negyedik negyedévben a részvényegységenkénti bevétel 33-35 centet tesz majd ki, míg a teljes bevételt 1,49 és 1,54 dollár közé várják. Az elemzők legfeljebb 33 centes eredményt jósolnak. A kaliforniai Cupertinóban székelő cég részvényeinek árfolyama 3,65 százalékkal 15,15 dollárra nőtt a zárás utáni kereskedésben; a NASDAQ zárásakor a papírok 14,63 dolláron álltak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.