Hirdetés
. Hirdetés

Véget ért a Google és a francia média háborúja

|

A Google Hírekben továbbra is megjelenhetnek a hírportálok tartalmai.

Hirdetés

Több hónapos vitát lezárva Eric Schmidt és Francois Hollande tegnap véget vetettek a francia média a keresőcég ellen indított hadjáratának, amely középpontjában annak népszerű Hírek szolgáltatása állt. Az ország lapkiadó szövetsége nem nézte jó szemmel, hogy a Google gyűjtőtégelyében ingyen jelennek meg a cikkeik címei és bevezetői, lényegében kártérítést követeltek az emiatt állítólagosan elmaradó reklámbevételeikért.


A lapkiadók olyan hatékonyan lobbiztak, hogy Franciaország miniszterelnöke különadót helyezett kilátásba az ügy rendezése érdekében, ám végül sikerült megegyeznie a Google vezérigazgatójával: egyrészt a keresőcég 60 millió eurót fog adakozni egy a francia újságok nyomtatottról online formába való átmenetelét segítő alapba, másrészt pedig tanácsadást nyújt a portáloknak a reklámbevételeik maximalizálásához.


Ezen megoldás mindkét fél számára előnyös, a Google valószínűleg azon ténnyel győzte meg a francia médiamágnásokat, hogy 2011-ben egy nagyon hasonló jogi harc után rengeteg belga portál tűnt el teljesen a Google szolgáltatásaiból, ám röviddel később az üzemeltetők maguk kérték a weboldalaik újraindexelését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.