Hirdetés
. Hirdetés

Vergődik az Intel, szárnyal az AMD

|

A legújabb adatok szerint az Intel részaránya folyamatosan csökken, az AMD-é pedig nő az x86-os CPU-k piacán. Az Intel az előző negyedév többi eredményére sem igazán lehet büszke.

Hirdetés

Az Intel harmadik negyedéves pénzügyi adatai a turbulens világgazdasági helyzetet és a versenytársak erősödését mutatják. A cég bevételei 4 százalékkal csökkentek az előző év hasonló időszakához képest, miközben az előző negyedévben még 20 százalékos növekedésről számolt be a cég.

Hirdetés

A lapkagyártó piaci részesedése 77,54 százalékról 74,24 százalékra csökkent, az AMD részaránya viszont 22,45 százalékról 25,75 százalékra nőtt. Az Intel külölönösen az adatközponti üzletágban gyengélkedett: a Data Center Group bevétele az előző évhez képest 7 százalékkal esett. A DCG Enterprise & Government szegmensében a csökkenés elérte a 47 százalékot, ami azért váratlan, mert az előző két negyedévben még 30 százalék volt a növekedés.

Az Intel súlyos problémáit jelzi a 7 nanométeres lapkák gyártásában bejelentett jelentős csúszás. Miközben a gyártó 2022-re tette át az új megjelenési határidőt, az AMD már kijött a 7 nanométeres Ryzen lapkákkal, és a Ryzen CPU-knak köszönhetően 2020 második negyedévében 2013 óta a legmagasabb piaci részesedést érte el. 2020 harmadik negyedében az AMD részaránya az x86-os CPU-piacon 37,3 százalék volt, az Intelé 62,7 százalék. Az AMD bevétele a harmadik negyedévben az előző évhez képest 56 százalékkal, netto jövedelme pedig nem kesebb, mint 225 százalékkal nőtt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.