Hirdetés
. Hirdetés

Versenyképesség, de meddig?

|

A T-Systems Hungary átadta budapesti Global Service Deskjét. A megnyitón Kóka János a hazai munkaerő versenyképességét hangsúlyozta.

Hirdetés

A T-Systems International és a Magyar Telekom közös tulajdonában lévő T-Systems Hungary augusztus 22-én avatta fel a régió országait kiszolgáló Global Service Desk divízióját, melyet hamarosan a jelenlegi létszám duplájára, 200 főre kívánnak bővíteni.

Ilosvai Péter, a cég magyarországi ügyvezető igazgatója a szolgáltatással kapcsolatban elmondta, hogy pillanatnyilag német, osztrák és cseh ügyfeleket szolgálnak ki a jelenleg százfős, több nyelven beszélő, képzett, fiatal csapat segítségével, mely számára szeretnének hosszú távú karrierlehetőséget biztosítani, hogy az itt szerzett gyakorlatot és tapasztalatot a cégcsoport más részlegeinél is kamatoztatni tudják. A vállalatvezető a megnyitón résztvevő Kóka János gazdasági minisztert arra kérte, hogy kormányzati intézkedésekkel segítsék a szektort a versenyképesség megtartásában, illetve támogassák azt az oktatás színvonalának megőrzésével, fejlesztésével.

A miniszter beszédében hangsúlyozta, hogy kis országként meg kell találnunk azokat a kulcselemeket, amelyek segítségével regionális és világviszonylatban is az élmezőny tagja lehetünk. Egyik ilyen pontként a műszaki szakértelmet, a magas hozzáadott értéket képviselő szolgáltatási szektort jelölte meg, amire jó példa a most átadott, de már májustól üzemelő Global Service Desk Hungary.

A központ helyszínének kiválasztásánál a legfontosabb szempont az uniós tagság, a képzett munkaerő és a stabil politikai, gazdasági környezet volt - jelentette ki Franz Grohs, a T-Systems régióvezetője. A költségtényező említésének elmaradása arra enged következtetni, hogy egyes beruházási döntések esetében nem az a legfontosabb, mit mutat a kalkuláció utolsó sora. Ennek köszönhető a mostani bővítés is, hiszen költségek tekintetében Magyarország jó ideje nem tud versenyezni a környező országok feltételeivel, s az is kérdés, mikor olvad el a munkaerő kvalitásában jelenleg még nagyrészt valóban létező versenyelőny.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.