Hirdetés
. Hirdetés

Világ informatikusai egyesüljetek

|

Régóta meglévő igények hívták össze a frissen megalakult Országos Minősített Informatika és Rendszergazda Hálózat Klasztert. A frissen megalakult szervezet célja, hogy segítse az informatikai eszközöket vásárló vállatokat és a rendszergazdákat.

Hirdetés

Jelenleg a Magyarországon működő vállalatok közel fele nem rendelkezik saját rendszergazdával, ezért fontos számukra, hogy megbízható partnereket találjanak.
„A klaszter válasz az évek óta elhúzódó válság hatásaira, mely megviselte a rendszergazdai szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat is: amellett, hogy egyre nehezebb ügyfelet szerezni, csökkennek az IT költségvetések és egyre csökkennek a szolgáltatások díjai” – indokolta Kiril Kirov, az Országos Minősített Informatika és Rendszergazda Hálózat Klaszter ötletgazdája és szervezője a megalakulást.

server

A klaszter – a tervek szerint - közös beszerzésekkel, szakmai, értékesítési, marketing és vezetési képzésekkel valamint piacszerzéssel szeretne javítani a rendszergazdai szolgáltatást nyújtó tagvállalkozások versenyképességét. A szervezetet tizenöt tag alapította és várakozásaik szerint a tagok száma az év végére elérheti az ötvenet.

Az újonnan alakult informatikai klaszter két éven belül jelentős piaci szereplővé szeretne válni: egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az akkreditált, a tagok hálózatban való összefogásával nagyobb volumenű fejlesztési projektek megvalósítására kiírt pályázatokon vehessen részt.

Hiába a legújabb eszköz, ha nincs aki jól beállítsa

Az informatikai eszközöket használó vállalkozások köre egyre inkább méret és szektor független: gyakorlatilag minden cég érintett a számítástechnikai eszközök használatában, így értelemszerűen az időnkénti beszerzésben is.

“A számítástechnikai eszközökkel kapcsolatos első problémába általában rögtön a vásárlás után ütköznek a vállalkozások. Hiába veszik meg ugyanis a legújabb eszközt, az önmagában még semmire nem jó, ha nincs, aki megfelelően beállítsa, majd megbízhatóan működtesse, hogy az cég a termelésre fókuszálhasson” – mondta Kirik Kirov.

Hozzátette: Többek között ezért hívtuk életre az OMIR-t, hogy a hardverek mellé az azok kihasználását optimalizáló tudást is biztosítani tudjuk a vállalatoknak a klaszter tagjainál meglévő szakismeretekkel.

Nyitott kapukat döngetnek a rendszergazdák

Az Alphasonic által tavaly több mint száz, Magyarországon működő vállalkozás döntéshozói körében végzett kutatás eredményéből kiderül: a cégek fele nem foglalkoztat saját rendszergazdát, aki segítené a cég munkatársait az új eszközök beállításában, illetve a mindennapi használat során felmerülő kérdések megválaszolásában.

A megkérdezett cégvezetők többsége elsősorban gyors megoldást vár el a rendszergazdai szolgáltatást nyújtó cégtől, mert az informatikai rendszer esetleges leállása nagyon komoly veszteségeket okozhat, amit a cégek többsége nem engedhet meg magának. Szintén fontos a szakértelem, az állandó elérhetőség és a megbízhatóság. Az OMIR erre is fókuszál: tagjai csak a megfelelő minősítést elért informatikai vállalkozások lehetnek.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.