Hirdetés
. Hirdetés

Világszerte vizsgálják az iskolák internet-ellátottságát

|

A UNICEF és az Ericsson egy globális partnerségi program keretében 2023-ig 35 országban méri fel az iskolai internet-hozzáférés helyzetét, hogy kiderüljön, mennyire biztosított a digitális tanulás lehetősége.

Hirdetés

A program az UNICEF és a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) múlt évben indított, Giga elnevezésű kezdeményezésének része, melynek célja éppen az, hogy a jövőben minden iskolában elérhető legyen az internet. Az ITU adatai szerint jelenleg mintegy 360 millió fiatal nem éri el az internetet. Ennek következtében a legsérülékenyebb gyermekek és fiatalok csoportjai jutnak kevesebb oktatási erőforráshoz, és indulnak így neki kevesebb lehetőséggel az életnek. A jobb internet hozzáférés révén több információ és lehetőség jut el a tanulókhoz, több választásuk lesz, és az iskoláskorú gyerekek generációi tudnak részt venni saját jövőjük alakításában.

Hirdetés

"A mélyülő digitális szakadék egyike azon egyenlőtlenségeknek, amelyekre a COVID-19 világjárvány rávilágított - mondta Charlotte Petri Gornitzka, a UNICEF partnerkapcsolatokért felelős igazgatóhelyettese. - Az iskolabezárások és a korlátozott- vagy nem létező távtanulási lehetőségek világszerte komoly problémákat okoztak a gyermekek oktatásában. Az Ericssonnal kötött megállapodásunk révén közelebb kerülünk a célunkhoz, hogy minden gyermek és fiatal számára hozzáférést biztosítsunk a digitális tanulási lehetőségekhez."

Az Ericsson az első magánvállalat, amely támogatóként, több millió dollárral szállt be a kezdeményezésbe. Az anyagi támogatás mellett a vállalat az adatok feldolgozásához és kezeléséhez is erőforrást biztosít, felgyorsítva a feltérképezés folyamatát. A társaság segítséget nyújt a valós idejű hozzáférési adatok gyűjtéséhez, értékeléséhez, elemzéséhez, változáskövetéséhez és vizuális megjelenítéséhez.

A program során létrehozott adatok segítségével a kormányzati és magánszektor olyan digitális megoldásokat tervezhet és alakíthat ki, amelyek biztosítják a gyermekek és fiatalok számára a tanulási lehetőségeket. Az Ericsson saját ügyfélbázisát is felhasználja a Giga kezdeményezés céljainak elősegítése érdekében. A UNICEF és az ITU részvétele pedig tovább növeli az iskolák hálózatba kapcsolásában rejlő potenciált. A partnerek reményei szerint ez lehet az első, konkrét lépés a globális digitális szakadék áthidalása felé.

A UNICEF-Ericsson partnerség a "Korlátok nélküli generáció" (Generation Unlimited) elnevezésű, globális digitális konnektivitási programot is támogatja, amelynek célja a digitális gazdaságban való teljes részvétel lehetőségének biztosítása. Ez a szektorokon átívelő partnerségi program a fiatalok oktatási, képzési és munkavállalási lehetőségeit hivatott kiteljesíteni. Az Ericsson emellett támogatja a UNICEF legfrissebb COVID-19 akciótervét, amelyben a szervezet hangsúlyozta a gyermekek folyamatos oktatásának fontosságát. Az akcióterv a vidéki és távoli területek internet-hozzáférésének biztosítását prioritásként kezeli.

A program előrehaladását és eddigi eredményeit a projectconnect.world oldalon lehet nyomon követni. Bővebb információ erről a fontos kezdeményezésről és részvételi lehetőségekről a gigaconnect.org oldalon található.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.