Hirdetés
. Hirdetés

Virtualizációs technológiákkal dolgozik a QNAP

|

A virtualizáció alkalmazása javítja az IT menedzselésének hatékonyságát és az IT-alkalmazások, erőforrások elérhetőségét. A QNAP Turbo NAS (Network Attached Storage) nagy teljesítményű és megbízható háttértár, melyet arra terveztek, hogy iSCSI szolgáltatásával megfizethető és könnyen kezelhető megoldást kínáljon virtualizált és fürtözött környezetekben, és csökkentse a bekerülési és üzemeltetési költségeket (TCO).

Hirdetés

A QNAP Turbo NAS segítségével

- kiaknázhatók a virtualizációs technológiák előnyei,
- rugalmasan szállíthatók virtualizált környezetek és
- javítható az üzem folyamatossága.

A QNAP mindhárom fő virtualizációs platformot támogatja (VMware vSphere, Citrix XenServer és Microsoft Hyper-V).

Alkalmazás a kis- és középvállalatoknál

- Elsődleges adattár a VMware vSphere-hez
- Megosztott háttértár virtualizált tesztkörnyezetekhez
- Backup-célú háttértár meglévő virtualizált környezetekhez
- Háttértár VDI kitelepítésekhez

 

A QNAP Turbo NAS számos különböző környezetben bevethető, hogy kitolhassuk a kapacitáshatárokat és egy komplett infrastruktúrát szállíthassunk megoldásként. Csökkenthetjük vele a költségeket azáltal, hogy párhuzamosan szolgálhat háttértárként több eltérő operációs rendszert, környezetet megkövetelő struktúrák számára. Mindemellett kapacitást biztosít backuphoz, archiváláshoz vagy háttértár-bővítéshez. A QNAP Turbo NAS zökkenőmentesen illeszthető egy meglévő virtualizált rendszerhez.

 

Virtuális rendszerek mentése és a QNAP

A Turbo NAS mellé a gyártó a Veeam Backup & Replication szoftvert ajánlja.
- 10 Gigabitre kész: a QNAP TS-x79, TS-x70Pro és TS-x80 sorozatok támogatják a tíz gigabites csatlakozást, miáltal felgyorsíthatók a mentések és helyreállítások.
- VMware és Hyper-V megfelelőség: mindkét platformot egyidejűleg is képes kiszolgálni a Turbo NAS, elsődleges és backup-célú adattárolóként egyaránt.
- Beépített deduplikáció, részleges visszaállítás, teljes VM helyreállítása, CBT: tárhelyet takaríthatunk meg a Veeam beépített kompressziós és deduplikációs funkcióival, ugyanakkor egy VM-hez több visszaállítási pont is megadható. Instant helyreállítható az egész virtuális környezet, vagy csak a kívánt komponensek. Felpörgethetők a növekményi mentések és a replikáció.

A Veeam mellett a QNAP más szoftverekkel is kompatibilis, ilyen a Symantec Backup Exec, a XenServer VM Protection and Recovery, a Microsoft DPM vagy a Quest Software vRanger.

Fejlett iSCSI kezelés

A Turbo NAS fejlett iSCSI támogatást kínál, ami könnyen kezelhető védelmet, rugalmasságot és skálázhatóságot biztosít. A beépített iSCSI szolgáltatás olyan fejlett, nagyvállalati szintű funkciókat tartalmaz, mint az SPC-3 (perzisztens fürtfoglalás) VMware és Windows 2008 alatt. Az MPIO és MC/S támogatás lehetővé teszi, hogy az iSCSI célhoz két vagy több hálózati adapterrel kapcsolódhasson a szerver, a jobb hibatűrés és kiegyensúlyozottabb terheléselosztás érdekében. A főbb támogatott iSCSI funkciók:
- iSCSI LUN Snapshot és Backup
- Online LUN Expansion, Multiple LUNs per Target
- CHAP és LUN Masking
- SPC-3 Persistent Reservation
- Fejlett MPIO és MC/S támogatás

 

Előkészületben a vSphere 5 VAAI és a vSphere plug-in

- vSphere 5 VAAI a gyorsabb kitelepítésért! A vSphere 5 VAAI felgyorsítja a tipikus háttértár-műveleteket, ami drámai sebességnövekedést eredményez. A QNAP Turbo NAS és a vSphere API for Array Integration (VAAI) együtt gyorsabb VM menedzselési műveleteket és telepítéseket jelent majd, kevesebb ESXi CPU, memória és sávszélesség fogy. A VAAI támogatás a QNAP Turbo NAS esetében a blokkmásolás, block zeroing és hardveresen gyorsított zárolás műveletek kezelését foglalja magában.
- vSphere kliens plug-in a QNAP Turbo NAS-hoz! A vSphere kliensintegráció lehetővé teszi majd, hogy a VMware Datastore entitásokat közvetlenül a vSphere klienskonzolról menedzselhessük, és ellenőrizhessük az összes QNAP Turbo NAS státuszát.
- Könnyen készíthetünk további Datastore objektumokat több ESXi kiszolgálón pár kattintással.
- Könnyen ellenőrizhetjük a Turbo NAS-ok és Datastore objektumok állapotát.
- Támogatja az NFS-t vagy az iSCSI Datastore objektumokat.

A pontos rendszerkövetelmények, kompatibilis Turbo NAS modellek és firmware-verziók tekintetében a www.qnap.com/virtualization weboldalon találhatók majd további információk az új vSphere funkciók megjelenését követően.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.