Hirdetés
. Hirdetés

Vlagyimir Putyin beszólt a kriptovalutáknak

|

Szerinte nagy kockázatot hordoznak.

Hirdetés

Vlagyimir Putyin, orosz elnök a moszkvai Russian Calling befektetési fórumon kritikát fogalmazott meg a kriptoszektor állapotával kapcsolatban. A lenta.ru helyi hírportál szerint az elnök a következő megjegyzéseket tette: "Nincs mögötte semmi, [és] az ingadozás kolosszális, így a kockázatok nagyon magasak. Mi is úgy gondoljuk, hogy meg kell hallgatnunk azokat, akik ezekről a magas kockázatokról beszélnek" - számolt be a CoinTelegraph.

https://cointelegraph.com/news/vladimir-putin-says-cryptocurrencies-bear-high-risks

Putyin a kriptovaluták fokozottabb ellenőrzésére és szabályozására szólított fel, és rámutatott, hogy világszerte egyes országokban jelentős a digitális valuták elterjedtsége. Oroszországban jelenleg még gyerekcipőben jár a kriptopénzek szabályozása. Bár a kormány egy központi banki digitális valuta bevezetését fontolgatja, legalább nyolc szövetségi törvényt és öt törvénykönyvet kell módosítani ahhoz, hogy a digitális rubel hatályba léphessen.

Hirdetés

Továbbá az országban nem létezik a kriptopénz bányászatára vonatkozó szabályozás sem. Emiatt egyesek azt állítják, hogy Oroszországban évente 2 milliárd dollárnyi kriptobányászati bevétel keletkezik, de ez után nem fizetnek adót. A szabályozási keret hiánya miatt a kriptopénz-használat az egyszerű oroszok körében ugrásszerűen megnőtt, a tranzakciók évente meghaladják az 5 milliárd dollárt.

A volt Szovjetunió más részein is gyorsan terjednek a kriptovaluták. Kazahsztán a világ legnagyobb Bitcoin (BTC) bányászává vált a hash-ráta alapján, és az elnök arra törekszik, hogy több adót szedjen be az ilyen tevékenységekből, hogy finanszírozni tudja az ország kiadásait. Ukrajnában a kormány aktívan ösztönzi a legális kriptoműveleteket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.