Hirdetés
. Hirdetés

VOIP a mobilon: apró betűs korlátozások

|

Ahogy az olcsó, Internet-alapú telefonos szolgáltatások egyre jobban elterjednek, úgy kényszerülünk rá egyre inkább új mobilkészülék vásárlásakor szerződésünk apró betűs záradékainak áttanulmányozására. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy aláírásunkkal kizárjuk magunkat a VOIP (interneten keresztüli hang) potenciális felhasználóinak köréből.

Hirdetés

Az Európában és az Egyesült Államokban is jelen lévő T-Mobile az egyik első olyan társaság, amely indexre tette a VOIP használatát saját hálózatán belül. Web 'n' Walk nevű szolgáltatása kifejezetten megtiltja a hálózat ilyen irányú igénybevételét, és fenntartja a szerződés egyoldalú felmondásának jogát is. A T-Mobile a többi mobiltelefon-társasághoz hasonlóan foggal-körömmel védi fejőstehénnek számító telefonos üzletágát a piacon újonnan megjelenő, mobilos VOIP-alkalmazásokat kínáló szolgáltatóktól.

Az új versenytársak már a kapuk előtt állnak, a kaliforniai Mino Wireless USA például nemrég indította el úttörő jellegű mobilos VOIP szolgáltatását. Összehasonlításképpen: a Minónál 0,02 dollár (körülbelül 4-5 forint) a nemzetközi hívások percdíja. Ez rendkívül olcsó ahhoz a minimum 1 dolláros percenkénti tarifához képest, amit a legtöbb országban a mobilszolgáltatóknak ugyanezért fizetnünk kell. A Mino nem igényel mást, mint a cég VOIP-alkalmazásának feltelepítését egy Java-kompatíbilis telefonra.

Új vállalkozásával amerikai cég olyan nehézsúlyú elődök nyomdokaiba lépett, mint amilyen például a Skype. A Microsoft Windows Mobile alkalmazására építő Skype az év elején kötött megállapodást a Hutchinson 3 Csoporttal (Hutchinson 3 G), melyben IP-alapú szélessávú mobilhálózatok európai kiépítését célozta meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.