Hirdetés
. Hirdetés

Vonzó magyar vállalatok

|

A régiós átlagnál kétszer több a fúzió és a felvásárlás (M&A) Magyarországon - derült ki az Ernst & Young legfrissebb iparági elemzéséből.

Hirdetés

Az IT-befektetések száma világszerte stabil, a vevői oldalon egyre gyakoribbak a stratégiai szereplők, akik leginkább a specializálódott, innovatív vállalatokban látnak lehetőségeket, melyeket sokszor kisebb méretük ellenére is szívesen vásárolnak fel, a magyar technológiai vállalkozások pedig különösen vonzóak a befektetők számára.

Az átlagosnál kedvezőbb hazai környezetet a számok is alátámasztják a szektorban. Míg Magyarországon 2012-ben az összeolvadások és felvásárlások (M&A) piacán a technológiai szektor a tranzakciók 17 százalékát tette ki (ez 15 tranzakciót jelent), ez az arány a közép- és kelet-európai országokban csupán 8 százalék volt – derül ki az Ernst & Young M&A Barométer felméréséből. Egy pozitív trend kezdetének értékelhető, hogy a hazai tranzakciók között tavaly megfigyelhettünk második körös kockázati tőkebefektetést, illetve kockázati tőkés kiszállást is stratégiai vevőnek való értékesítés során.

Érdekes tény, hogy az eddig nem technológiai fókuszú befektetők 2012-ben 30 százalékkal több ilyen iparági tranzakcióban vettek részt, amely jól mutatja az ágazat piaci erősödését és jelentőségét, kapcsolódását más iparágakhoz.

„A nemzetközi körkép azt mutatja, hogy érdemes a magyar, most még kisebb technológiai cégekre odafigyelni, hiszen ebben a dinamikusnak tekinthető környezetben nem feltétlenül kell sok időnek eltelnie, hogy egy újabb prezi, vagy Ustream jellegű sikertörténet váljon belőlük” – mondta Bányai András CFA, az Ernst & Young Tranzakciós Tanácsadási Szolgáltatások csoportjának menedzsere.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.