Hirdetés
. Hirdetés

Windows 10: három nap alatt négyszeresére nőtt a részesedése

|

Már az internetezők 2,5 százaléka használja az új operációs rendszert a StatCounter adatai szerint.

Hirdetés

A Windows 10 használati aránya – amit az operációs rendszer aktív használóinak internetes jelenléte alapján mérnek, nem pedig a rendszert futtató összes felhasználó számára utal – 0,3 százalékról 0,6 százalékra nőtt a szoftver megjelenésének napján, július 29-én a webes statisztikákat készítő StatCounter adatai szerint, olvashatjuk az amerikai Computerworld cikkében. Augusztus elsejére, szombatra pedig már 2,5 százalékra ugrott a Microsoft legújabb operációs rendszerének használati aránya. Az Egyesült Államokban még ennél is gyorsabban terjedt a Windows 10, itt szombaton már a neten lévő felhasználók 3,7 százaléka futtatta a rendszert.

 

Forrás: IDGNS


A felhasználók nagy része számára ingyenesen elérhető frissítés gyorsabban növeli részesedését, mint a 2013 októberében ugyancsak ingyenesen kiadott Windows 8.1 jelű upgrade, amely 3 nap alatt csupán az aktív internethasználók 0,6 százalékának gépére települt. A Windows 10-zel kapcsolatban a Microsoft mind ez ideig csupán annyit árult el, hogy a kiadás első napjának végén 14 millió eszközön futott a rendszerszoftver.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.