Hirdetés
. Hirdetés

Zsarolással vádolják az Apple-t

|

A dél-koreai hatóságok szerint az almás cég mobilpiaci pozícióival visszaélve járulékos befizetéseket facsar ki helyi partnereiből.

Hirdetés

Hirdetés

Rájár a rúd az Apple-re: a Kínában és Németországban folyó eljárások után most nagy riválisa, a Samsung őshazájában, Dél-Koreában lesz kénytelen bíróság elé állni.

Az ország kereskedelmi bizottsága azzal vádolja az Apple-t, hogy mobilpiaci pozícióival visszaélve kizsigereli a helyi távközlési vállalkozásokat, és az iPhone-okkal kapcsolatosan járulékos költségeket terhel rájuk.

Legutóbb például arról lehetett hallani, hogy mobilhálózat-üzemeltetőkkel fizetteti meg a hirdetéseit, sőt, a cégeknek még az iPhone-ok javítási költségeibe is be kell szállniuk.

Az Apple azt állítja, hogy nem élt vissza hatalmával, és mind ő, mind a helyi üzemeltetők hasznot húznak dél-koreai beruházásaiból. A cég szerint a hirdetési alap a dél-koreai partnerek  számára is előnyös, hiszen a reklámokba beruházott pénz erősíti az Apple-t, mint márkát.

2017-ban az Apple-t azzal vádolták, hogy rákényszerítette dél-koreai partnereit a Windows iOS-re cserélésére, 2018-ban pedig kiderült, hogy a helyi kiskereskedőktől pénzt vasalt be a demo iPhone-okért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.