Hirdetés
. Hirdetés

Zuckerberg elvesztette a vagyona nagy részét

|

Egy nap alatt több, mint 15 milliárd dollárt bukott, miután közel húsz százalékot estek a Facebook részvényei.

Hirdetés

Hirdetés

2018 aligha fog aranybetűkkel bevonulni Marc Zuckerberg személyes történelemkönyvébe. A Facebook-vezérnek idén  állandóan kínos ügyekben kellett magyarázkodnia, a személyével kapcsolatos legújabb szenzáció pedig az, hogy vagyona néhány óra alatt több, mint 15 milliárd dollárral csökkent, miután egy, a cég bevétel-növekedésére vonatkozó kedvezőtlen jóslat miatt a Facebook egy nap alatt az Egyesült Államok történetének legnagyobb árfolyamcsökkenését szenvedte el

A drámai zuhanást, amelynek során  a részvények árfolyama majdnem 19 százalékkal esett, több, mint 120 milliárd dollárral csökkentve a cég vagyonát, David Wehner gazdasági igazgató bejelentése váltotta ki, mely szerint a cég több éves lassulás elé néz.

A Facebook gazdasági igazgatója úgy fogalmazott, hogy az elkövetkező években a működési nyereség a harminc százalékos tartományba fog csökkenni. A második negyedévben ez a haszonkulcs 44 százalék volt, egy évvel korábban 47 százalék.

A cég bevétel-növekedésről számolt be a fejlődő piacokon, és az Ingtagram app kapcsán is, ám ez csupán kárenyhítésre volt elegendő.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.