Hirdetés
. Hirdetés

Zuhanórepülésben a tabletek eladásai

|

Az idei első negyedévben 20 százalékkal csökkennek az eladások.

Hirdetés

Az év első hónapjai hagyományosan kevésbé eredményesek az eladásokat tekintve, így általában nincsenek nagy elvárások az első negyedévvel kapcsolatban. Sőt, az is megszokott, hogy kevesebbet vásárlunk, mint az ünnepi szezon alatt. Ennek ellenére a tabletpiac visszaesése meglepő, ugyanis az elemzők viszonylag nagy, 20 százalékos zuhanást jósolnak.

Januártól márciusig várhatóan 33,8 millió tablet kerül a boltokba. Ez éves összehasonlításban 75,8 százalékkal többet jelent, ennek ellenére a tavaly októbertől decemberig tartó negyedévhez viszonyítva 21,8 százalékos csökkenésről van szó.

Ami a platformok eladásait illeti, a beszámolók szerint az Android-alapú eszközökből 46,9 százalékkal kevesebb talál majd gazdára, az iPadekből pedig 5 százalékkal több. Az NVIDIA közelgő Tegra 4-ese talán megfordíthatja majd a játszmát az év további részében, azonban ennek sikeréről még korai lehet találgatni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.