Hirdetés
. Hirdetés

Basa Richárd – mire jók a folyamatdigitalizációs eszközök?

|

Megkönnyíthetik az üzleti igények kiszolgálását és növelik az ügyfélelégedettséget.

Hirdetés

A világjárvány arra kényszerítette a különböző típusú, állami és magán, nagy- és kisvállalatokat, új és régi szervezeteket, hogy változtassanak üzleti szokásaikon, működésükön - írta Basa Richárd, az Oriana International Zrt. vezérigazgatója a Computerworld 17-es lapszámának vezércikkében.

Mint a folyamatdigitalizációs platformok egyik vezető gyártójának tulajdonosa, első kézből tapasztaltam meg, hogy a gyors, hirtelen változások mekkora nyomást helyeznek ránk. Gondoljunk csak a korábban papíron és személyesen végzett, mára már digitalizált és automatizált kormányzati adminisztrációs feladatokra. A túlélés érdekében a kereskedők, vállalkozási területtől függetlenül, kénytelenek voltak az online térbe költöztetni a kapcsolattartást az ügyfelekkel.

Hirdetés

A bankok számos olyan hitelügyintézési folyamatot digitalizáltak, amelyek korábban személyes jelenlétet igényeltek. Ez nemcsak az ügyfélélmény változását hozta magával, hanem a munkavállalók mindennapjait is alapjaiban változtatta meg.

Azokban a szektorokban, ahol lehetséges volt a távmunka, gyorsan át is álltak a távoli működésre, ez pedig számos folyamatoptimalizációs kihívás elé állította a munkáltatókat. A személyes találkozók hiányában a nagyvállalatoknak és a kisebb vállalkozásoknak ugyanúgy megoldást kellett találniuk például az új alkalmazottak felvételére, be- és kiléptetésére, a szerződések gyors aláírására.

A változás egy része már a világjárvány előtt elkezdődött, de az elmúlt 18 hónapban felgyorsult. Bár reménykedhetünk abban, hogy világunk visszatér a normális kerékvágásba, a kapcsolattartás új módszerei velünk maradnak.

Mindezek az új üzletviteli módok elválaszthatatlanul folyamatokhoz kapcsolódnak és új lehetőségeket jelentenek; a változásokkal szembeni rugalmasság és agilitás a siker kulcsa.

Egy szervezet átalakításához megfelelő folyamatokat kell kialakítani, ebben játszik kulcsszerepet az üzleti folyamatautomatizálás. Az olyan új technológiák, mint a robotizált folyamatautomatizálás (RPA), a mesterséges intelligencia (AI) és a lowcode szoftverfejlesztő platformok lehetővé teszik, hogy minden típusú szervezet rugalmasabbá váljon folyamatai hatékonyabb és gyorsabb átgondolásával és menedzselésével.

A low code platformok megváltoztatták az alkalmazásfejlesztési paradigmát azáltal, hogy csökkentették a hagyományos kódolás mennyiségét. Akár tízszeresére is felgyorsíthatják a fejlesztés sebességét. Továbbá átalakítják a munkafolyamatokat, az üzleti és IT részlegek közötti együttműködést. Egy low code platformmal az üzleti elemzők grafikus felhasználói felületsegítségével határozhatják meg egy új alkalmazás szükséges folyamatait, melyeket ezután a szoftverfejlesztő testre szabhat. Emellett közelebb hozza az IT-csapatokat az üzleti felhasználókhoz és azokat bevonva közösen érhetnek el azonnali sikereket.

A no-code alkalmazásoknak köszönhetően az emberek szélesebb köre vehet részt a fejlesztési folyamatban, létrehozva a citizen development mozgalmat és közelebb hozva az üzleti felhasználókat a folyamatfejlesztési megoldásokhoz.

Ez az új megközelítés lehetővé teszi a szervezetek számára a gyors Proof of Concept (PoC)-ek felállítását, az új üzleti és termékötletek gyors tesztelését és validálását, valamint később a változások kezelését.

Az Orianánál rendszeresen találkozunk olyan ügyfelekkel, akik meglepődnek a folyamatautomatizálási implementációk gyorsaságán. Ami korábban hónapokat vett igénybe, most akár heteken belül megvalósítható. Amit korábban csak kódolással tudtunk előállítani, az ma már programozói tudás nélkül is lehetséges. Ott tartunk, hogy szoftverek generálnak alkalmazásokat. Ezek az új megoldások lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy rugalmasak és végső soron sikeresebbek legyenek ezekben a bizonytalan időkben. Arra biztatok mindenkit, hogy bátran vegyen használatba ilyen eszközöket,és gyorsítsa fel vállalata digitalizációját, mert a jövő enélkül már nem képzelhető el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.