. Hirdetés

Aruba Cloud adatközpont nyílt Lengyelországban

|

Lengyelországban folytatja terjeszkedését az Aruba Cloud európai felhőszolgáltató. A varsói adatközpont nem csupán a helyi felhasználók igényeit elégíti ki, hanem egyúttal a közép- és kelet-európai piacok meghódításának is hídfőállása lesz.

Londonban jelentették be, hogy az Aruba Cloud, a világ egyik vezető adatközpont- és felhőszolgáltatója megnyitotta legújabb, TIER III+ besorolású, 3700 négyzetméteres, teljesen redundáns adatközpontját Lengyelország fővárosában. Ez már a vállalatcsoport nyolcadik adatközpontja Európában, amely azonban a helyi ügyfelek igényeinek kielégítése mellett a közép- és kelet-európai piacok felé való terjeszkedésnek is bázisául szolgál.

Az új adatközpont logikus lépés a vállalat fejlődésében: a lengyelországi jelenlét óta újabb közel 15 ezer ügyféllel bővült az Aruba Cloud felhasználóinak száma. A központ lehetővé teszi, hogy a helyi ügyfelek kizárólag helyben tárolják adataikat. Az Aruba Cloud távolabbi terveinek részét képezi, hogy szolgáltatásait kiterjessze a keletebbre fekvő országok, elsősorban Ukrajna területére is, ahol komoly érdeklődés mutatkozik a felhős megoldások iránt.

Csúcstechnológia jellemzi a Varsóban megnyílt DC - PL1 adatközpontot. Miként az Aruba Cloud más központjait, ezt is ismert szállítók csúcskategóriás berendezéseivel szerelték fel, melyek között megtalálhatók a legújabb Dell szerverek, az Intel Xeon E5 processzorok és az SSD tárolók. Azt, hogy a hangsúly a minőségen van, nyilvánvalóvá teszi az a tény, hogy az Aruba - más szolgáltatókkal ellentétben - két virtuális hosztnál többet nem futtat egy processzoron, ami nagyobb teljesítményt és a Cloud Pro szolgáltatás valamennyi Aruba adatközpontra jellemző megbízhatóságát eredményezi.

Ugyanolyan IaaS- (Infrastructure as a Service) szolgáltatásokat vehetnek igénybe az új központ helyi ügyfelei, mint amilyeneket az Aruba nyugat-európai piacain kínál. Ezek közé tartoznak a virtuális felhőkiszolgálók (VPS SSD), a publikus (Cloud Pro) és a magánfelhők, továbbá egy sor más szolgáltatás, például a felhős backup. A kiválasztott csomagok felhasználói akciós árakkal találkozhatnak.

Túl az infrastruktúra műszaki erősségein, az adatbiztonság és az új szabályoknak való megfelelés is rendkívül fontos. Az Aruba Cloud valamennyi felhőszolgáltatása összhangban van a CISPE adatvédelmi magatartási kódex szabályaival. Tudni kell, hogy a CISPE kódex előzte meg az EU adatvédelmi rendeletének (GDPR) bevezetését, és megfelel a 2018-ban életbe lépő uniós előírásoknak. Az Aruba Cloud megoldásainak felhasználói biztosak lehetnek abban, hogy az Aruba sem saját érdekében, sem mások részére nem végez adatfeldolgozást a rendszereiben tárolt személyes adatokon, nem folytat adatkeresést, profilozást vagy más marketingcélú adatkezelést. Ez azonban csak egyike azoknak a megkötéseknek, amelyekhez a CISPE tagjaként az Aruba tartja magát.

A varsói központ viszonyítási alap lesz az informatikai rendszerekkel és különösen a felhőszolgáltatásokkal mindinkábban élni kívánó közép- és kelet-európai régió számára - fejtette ki az átadás alkalmából Stefano Cecconi, az Aruba S.p.A. vezérigazgatója.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.