. Hirdetés

Nearshore partnerek

|

A vállalatok életében az üzleti alkalmazások folytonosságának biztosítása az egyik legfontosabb feladat, mert a folytonosságot érintő hiba akár azonnali veszteséget jelenthet. Az IT-üzemeltetési tevékenységüket kiszervező vállalatok ugyanakkor erőforrásokat szabadíthatnak fel, és teljes egészében a profitot hozó alaptevékenységeikre fókuszálhatnak.

Webes szolgáltatásmenedzsmentnél a legfontosabb, hogy az üzemeltető bármely hibáról azonnal jelzést kapjon. Nem csak azt kell monitorozni, hogy az adott alkalmazás elérhető-e a weboldalon, hanem például a válaszidőket, a gyorsaságot is. Megfelelően beállított monitoring-rendszer birtokában azonban a gyors reakción kívül proaktív cselekvésre is lehetőség nyílik. Ha például úgy látjuk, hogy nagyon megnövekedett az erőforrásigény, időben tudunk reagálni, még mielőtt a kiesés bekövetkezne - mondja Bokor Bence, az S4-IT belsőinfrastruktúra-felelőse.

Itt jön képbe az agilitás is, ami persze nem azt jelenti, hogy gyorsan kifejlesztenek valamit, azután pedig javítgatják a hibáit. Az agilitás és a minőség összetartozó fogalmak. Az éles üzemet mindig alapos tesztelésnek kell megelőznie; a minőséget nem szabad feláldozni a gyorsaság oltárán.

Az S4-IT-nél kiemelten fontosnak tartják a világos ügyfél-kommunikációt. Probléma esetén gyorsan jelzik az ügyfélnek, hogy tudnak a hibáról, és megkezdték annak elhárítását.

Az új üzleti igényeket folyamatos fejlődéssel követik, hiszen szinte naponta jelennek meg a piacon új technológiák, amelyekkel lépést kell tudni tartani. Ennek érdekében az S4-IT-nél nagy hangsúlyt fektetnek a munkatársak oktatására.

Tervezés: a felhasználóval közösen
Minden új ügyféligénynél közös munkával kezdik meg a tervezést, a dizájn kialakítását, de már a tervezés folyamán javaslatokat tesznek a megfelelő működés biztosítása érdekében. Az alkalmazás teljes életciklusán keresztül best practice szerint járnak el, kezdve az igényfelméréstől a fejlesztésen és tesztelésen át az éles üzembe állításig. Már a piacon lévő termékeknél is tervet kell készíteni annak fenntartható módon történő működtetésére.

A hagyományos, monolitikus alkalmazásfejlesztési koncepciók nem tették lehetővé, hogy adott alkalmazásokat könnyen lehessen fejleszteni vagy megújítani. A manapság egyre elterjedtebb mikroszolgáltatásokkal és cloud native alkalmazásokkal más a helyzet: könnyebben lehet építkezni, ha az éppen fejlesztett vagy már működtetett alkalmazás moduláris felépítésű.

Felhőválasztás: magánfelhő a publikusban
Az S4-IT megalakulásától kezdve felhőszolgáltatásban képzelte el működését, mivel a saját infrastruktúra beszerzése, üzemeltetése és bővítése igen sok további erőforrást igényelt volna. Olyan, lehetőleg európai felhőszolgáltatót kerestek, amelynél virtuális magánfelhőt működtethetnek, kihasználva a felhő rugalmasságát és könnyű kezelhetőségét, ahol láthatóak a rendelkezésre álló CPU-k és tárolók. A cég vezetése - egyebek mellett nemzetközi jelenléte és szolgáltatásainak ár/érték aránya, valamint a jól konfigurálható szolgáltatások miatt - az ArubaCloud mellett voksolt.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.