Hirdetés
. Hirdetés

Levadássza a Microsoft a lopott szoftvereket használókat

|

Egy IP címről szoftverkalózkodást folytatnak ismeretlenek. A Microsoft most beperelte a címet.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft  beperelt egy IP címet, amit állítása szerint valakik arra használnak, hogy jogellenesen, a licenc megvásárlása nélkül aktiváljanak Windows- és Office-példányokat, illetve más Microsoft-termékeket.

A beadvány szerint az IP címről lopott, illetve licenccel nem rendelkező szoftvereket aktiválnak. Egy WhoIs keresés alapján az IP cím (73.21.204.220) egy New Jersey államban lévő Comcast irodához köthető, de nem tudni, hogy ki a tényleges alperes az ügyben.

2016 márciusában a Microsoft már indított egy hasonló pert, amikor valakik leárazott számítógépekre telepítettek lopott szoftvereket, és szabályos termékaktiváló kulcsokkal próbálták aktiválni őket. Ennek során 2014 decemberétől 2017 júliusáig több mint 2800 alkalommal léptek kapcsolatba a Microsoft Washingtonban lévő aktiváló szervereivel, és több mint ezer  szoftverkópiát akartak aktiválni.

A Microsoft mostani beadványában a szerzői és a márkajogok megsértésére hivatkozik, és a szoftverek lefoglalását kéri.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.