Hirdetés
. Hirdetés

A Windows 7-felhasználók szívták meg legjobban a WannaCry zsarolóvirust

|

A fertőzött gépek 98 százalékán ez a rendszer futott.

Hirdetés

A világ most tápászkodik a WannaCry okozta sokkból, és a Kaspersky biztonsági cég adatai szerint a legnagyobb csapás a Windows 7-felhasználók táborát érte, a fertőzött gépek közel 98 százaléka ugyanis Windows 7-et futtatott.

Ezen belül több, mint hatvan százalék volt a 64 bites Windows 7, és 32 százalék a 32 bites Windows 7 részaránya.

Ironikus módon a Windows 7-et védettnek hitték a WannaCry-al szemben, mivel a Microsoft idén márciusban kiadta a fertőzést blokkoló biztonsági foltot.

A Windows 7 nagyfokú érintettségének több oka is van. Egyrészt  még mindig ez a világ legnépszerűbb PC-s platformja, amely közel 50 százalékos piaci részesedést birtokol. Vagyis lényegében minden második asztali rendszeren Windows 7 fut, és ezért is eshetett olyan sok gép a zsarolóvírus áldozatául.

Emellett főleg Oroszországban és Kínában rengeteg rendszeren illegális kalózmásolat fut a Windows 7-ből. Ezek frissítését pedig kikapcsolják a tulajdonosok, nehogy a rendszer megbukjon az eredetiségvizsgálaton. Vagyis hiába állt rendelkezésre a biztonsági javítás, sokan nem töltötték le.

Hiba volt!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.