Hirdetés
. Hirdetés

Augusztustól a Firefox is blokkolja a Flasht

|

A Mozilla szerint a lépés tíz százalékkal stabilabbá teszi a böngészőt.

Hirdetés

A többi nagy böngészőhoz hasonlóan nemsokára a Firefox is drasztikusan csökkenteni készül az Abobe Flash használatot.

A Mozilla friss bejelentése szerint a böngésző blokkolni fogja a felhasználói szempontból nem nélkülözhetetlen Flash tartalmakat. A cég azt állítja, hogy mindez nem kevesebb, mint tíz százalékkal csökkenti az összeomlásokat és a böngésző kiakadásait. A blokkolt tartalmak köre kezdetben arra a listára szorítkozik, amit a Mozilla a Gighubon tett közzé, de később a feketelista bővülni fog.

2017-től a Firefox alapértelmezésben minden Flash tartalmat kattintásra indulóként kezel, vagyis az oldal betöltésekor nem játssza le automatikusan, csak ha a felhasználó kézzel hitelesíti.

A Firefox ezzel utolsóként csatlakozik a nagy böngészők Flash elleni kereszteshadjáratához. A Chrome több, mint egy éve elkezdte blokkolni a nem létfontosságú Flash tartalmakat, az Edge áprilisban követte a példáját, az Apple pedig már 2013-es Safari 7-ben bevezette a Flash kattintásos indítását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.