Hirdetés
. Hirdetés

Az IBM halált kiált a pendrive-okra

|

Mindenféle kivehető tárolót kitiltanak a cég területéről. A cél az adatlopások megakadályozása.

Hirdetés

 

Hirdetés

A jelentések szerint az IBM a jövőben megtiltja dolgozóinak a kivehető tárolók (USB meghajtók, SD kártyák, flash meghajtók) használatát.  A cég már értesítette dolgozóit az új előírásról, azt állítva, hogy a szigorú tilalom az adatlopások megakadályozását és a biztonság növelését szolgálja.

Az elveszett, ellopott vagy helytelenül kezelt kivehető adattárolók által okozott lehetséges gazdasági és erkölcsi kár olyan hatalmas, hogy mindenképp fel kell lépni a csökkentése érdekében, írja indoklásában a cég IT-biztonságért felelős főnöke.

Mi lehet az az infó, amit az IBM ennyire őriz? Az egyik tippünk a kvantum-számítógép technológiája. Legutóbb a cég egy olyan számítógépet mutatott be, amelyik kisebb, mint egy sókristály. És 2017-ben az IBM 240 millió dollárral támogatta meg az MIT-n működő Wattson AI Labot, amely hardvert fog fejleszteni a mesterséges intelligencia számára.

A tilalom érzékenyen érinti az IT szakembereket, akik a javításokat telepítik a kliensgépekre. Most fel van adva nekik a lecke - de bizonyára megtalálják majd a megoldást a problémára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.