Hirdetés
. Hirdetés

Biztonságos mobilhasználat vállalati környezetben

|

A vegyes használatú mobilok kényelmesebbé teszik a munkát, ugyanakkor azonban súlyos veszélyt jelentenek a vállalati adatbiztonságra. A CNW Zrt. felhő alapú mobileszköz menedzsment megoldásával, az IBM Maas360-al kiszűrhetők a kockázatok.

Hirdetés

Hirdetés

Robbanásszerű átalakulás zajlik a vállalati informatikában, és az egyik legfontosabb kihívás, amire az IT-nek reagálnia kell, a mobiltechnológiák fejlődése, és benyomulása az üzletvitelbe. Meghatározó trend a BYOD (sajáteszköz-használat): a dolgozók jobbára a saját mobiljukon férnek hozzá a vállalati hálózatokhoz és adatokhoz, ami rendkívül megnöveli az IT-kockázatot. Elemzések szerint ma már a vállalati adatbiztonság talán legsebezhetőbb pontját jelentik ezek a vegyes használatú mobilok, ám a problémára van orvosság -  erről beszélgettünk a CNW Zrt. műszaki igazgatójával, Dankó Zoltánnal.

CWO: Kérem, elöljáróban mutassa be a céget!

CNW: 1994 óta vagyunk jelen a hazai informatikai piacon, és komoly tapasztalatokkal rendelkezünk egyedi vállalati szoftverek fejlesztésében, IT rendszerek üzemeltetése terén, illetve vállalati dokumentummenedzsment rendszerek kialakításában. Kiemelném még szolgáltatás formájában kínált szoftveres megoldásainkat (Software as a Service - SaaS), amelyek a kis- és középvállalatok számára nyújtanak költséghatékony alternatívát az információk biztonságos, felügyelt kezeléséhez.

CWO: Ebbe a műfajba tartozik vállalati mobileszköz menedzsment megoldásuk, az IBM Maas360 is. Mitől olyan egyedálló ajánlat ez a piacon?

CNW: Az IBM Maas360 különlegességét az adja, hogy olyan valódi SaaS rendszer, amely teljes körű, és kényelmesen kezelhető eszköztárat nyújt a vállalati mobileszközök (MDM), az alkalmazások (MAM), valamint a dokumentumok és a költségek egyetlen képernyőn történő áttekintésére és menedzselésére.

CWO: Milyen mobileszközök kezelhetők vele?

CNW: Gyakorlatilag bármilyenek: legyen szó iPhone, iPad, iPod, Android, Kindle Fire,  BlackBerry készülékekről, MacBookokról, vagy Windows laptopokról, az IBM Maas360 segítségével úgy gondoskodhatunk az adatbiztonságukról, hogy közben a személyes adatok védelme sem csorbul.

CWO: Ezt hogyan éri el a rendszer?

CNW: A céges és magán adatok szigorú szétválasztásával. A IBM Maas360 lehetőséget kínál egy jelszóval védett és titkosított "céges konténer" létrehozására, így a saját mobil használata esetén is biztonságban vannak az érzékeny vállalati adatok és alkalmazások, mégpedig anélkül, hogy a teljes eszköz fölött ellenőrzést gyakorolnánk. A rendszer működésében egyébként robosztus mesterséges intelligencia (MI) megoldásokat használ, tehát valóban elmondható róla, hogy a legkorszerűbb technológiákra épül.

CWO: Mi a helyzet a méretezhetőséggel?

CNW: A rendszer hihetetlenül rugalmas, 10 felhasználót éppúgy kezelni tud, mint 100000-et, és felügyeleti rendszerébe pár perc alatt integrálhatók az új mobileszközök. Ráadásul páratlanul költséghatékony is: felhő alapú megoldás lévén használatához nincs szükség kiszolgálók telepítésére, és a legkorszerűbb technológiákra történő frissítések automatikusan megtörténnek.

CWO: A IBM Maas360 több nemzetközi díjat nyert, de milyen tapasztalok vannak a hazai környezetben történő használatáról?

CNW:  Igen kedvezőek: az elmúlt években partnereink közül számosan -  víziközmű vállalatok, gyártó és mezőgazdasági cégek - választották az IBM Maas360 megoldást. A rendszerhez egyébként 30 napos, teljes körű és ingyenes kipróbálási lehetőséget biztosítunk, úgyhogy ügyfeleinknek nem kell zsákba macskát venniük, vásárlás előtt ellenőrizhetik, hogy a megoldás megfelel-e az igényeiknek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.