Hirdetés
. Hirdetés

Bolondot csinált az Apple-ből egy ausztrál tini

|

A fiatal hekker egy éven keresztül fosztogatta az Apple számítógépes rendszerét, és a felhasználói fiókokhoz is hozzáfért.

Hirdetés

 

Hirdetés

Egy ausztrál tizenévest a bíróság bűnösnek mondott ki, amiért meghekkelte az Apple számítógépes hálózatát, és különféle belső fájlokat, illetve bizalmas felhasználói adatokat töltött le pusztán azért, mert - saját bevallása szerint - hatalmas rajongója volt a cégnek.

A 16 éves melbourne-i srác egy éven keresztül többször is betört otthoni gépéről az Apple rendszerébe, és összesen 90 megabájt titkos fájlt töltött le.

Amikor az Apple felfigyelt a behatolásra, értesítette az FBI-t, amelyik az ausztrál rendőrséghez fordult, és az végül lecsapott a fiúra.

A rendőrök házkutatásuk során két laptopot, egy mobilt és egy merevlemezet találtak a családi házban, amelyek megegyeztek az Apple által bejelentett behatolásban használt eszközökkel.

Az érzékeny dokumentumokat a "hacky hack hack" nevű mappába gyűjtötte a hekker, aki egyébként mobilüzenetekben a WahtsAppon is elhencegett akcióival.

Az elkövető nevét fiatal kora miatt nem hozták nyilvánosságra, csupán annyit közöltek, hogy hat hónapot kapott a hekkelésért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.