Hirdetés
. Hirdetés

DDoS támadással terelik el a figyelmet

|

A túlterheléses támadás után, milliókat lopnak a bankoktól.

Hirdetés

Legalább három amerikai bankot támadtak a hackerek a közelmúltban, átvéve a hatalmat az átutalást lehetővé tevő alkalmazások felett.

Hirdetés

Avivah Litan, a Gartner igazgatóhelyettese elmondta, a hackerek egyre kifinomultabb módszerekkel támadják a pénzintézeteket. Korábban a kiberbűnözők a magánszemélyek adatait szerezték meg, majd hajtottak végre átutalásokat. De az utóbbi időben sokkal nagyobb károkat okoznak, mert közvetlenül a banki rendszereket támadják.

A DDoS támadás leple alatt - mikor a bank biztonsági szakemberei a támadás elhárításán dolgoznak – a korábban megszerzett privilegizált felhasználói hozzáférés segítésével több számláról is leemelik pénzt.

 

Egy DDoS támadásra a bankok már többnyire felkészülten reagálnak, a rendszert lelassítják, de az nem válik működésképtelenné. „Ha támadás ér kicsit bezárkózol” – mondja Litan. „Nem állítasz le mindent, de lelassítod a folyamatokat”. Ezt az időszakot használják ki a támadók.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.