Hirdetés
. Hirdetés

Félelmetes új ragadozó fenyegeti az IoT eszközöket

|

A Dark Nexus villámgyorsan fejlődik, és rengeteg fajta eszközt támad.

Hirdetés

Hirdetés

Biztonsági kutatók egy új IoT botnetre hívják fel a figyelmet, amely az utóbbi néhány hónapban rengeteget fejlődött, és egyre komolyabb fenyegetést jelent a napjainkban használatos mintegy húszmilliárd IoT eszközre.

A biztonsági termékeket gyártó Bitdefender szerint a Dark Nexus a korábban sikeres Qbotra és Miraira hasonlít, de teljesen új alkotása a fejlesztőnek, aki szolgáltatásmegtagadási (DDoS) szolgáltatásokat hirdet a YouTube-on és bizonyos közösségi hálózatokon, és ehhez dolgozhatta ki az új szoftvereszközt.

A bot kliens sokfajta eszközt támad, és routereket, digitális videorögzítőket, térfigyelő kamerákat is meg tud fertőzni.

A jelenleg terjedő változatok egy SOCKSv5 proxit helyeznek üzembe a fertőzött rendszereken, amelyeket a hekkerek így DDoS támadások mellett rosszindulatú adatforgalom továbbítására is felhasználhatnak.

A Bitdefender kutatói szerint a botnet jelenleg még kicsi, mindegy 1400 eszközre terjed ki, de a gyors fejlesztési ütem - a kód már több, mint harmincszor változott -, és az alkotó nyilvánvaló szakértelme igen veszélyessé teszi a fenyegetést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.