Hirdetés
. Hirdetés

Újabb fertőzött appok az Android-áruházban

|

Továbbra is ki tudják játszani a védelmi rendszert a rosszindulatú és kéretlen programokat terjesztő kiberbűnözők.

Hirdetés

Hirdetés

Ennek sohasem lesz vége: az Avast biztonsági cég 26 olyan mobilalkalmazást (valutakonvertert, időjárás adatokat közlő, fitnesz stb.) talált a Google Play áruházban, amelyek a fertőzött rendszereket hirdetések megjelentésére kényszerítő adware-t tartalmaznak. Az appok a Cordova fejlesztői keretrendszerre épülnek és többféle fejlesztő neve alatt futnak valószínűleg azért, hogy elkerüljék azt, hogy a Google egyszerre távolítsa el őket.

A Google időközben törölte az appokat az áruházból. Azok az érintett felhasználók, akik el akarják távolítani eszközökről őket, ezt az áruházban kell megtenniük, mivel az alkalmazások ikonja nem található meg az Android főoldalán.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.