Hirdetés
. Hirdetés

Gyerekmunkásokkal lopta az adatokat a Facebook

|

A legújabb adatkezelési botrány kapcsán három amerikai szenátor a Facebook és a Google adatkezelési gyakorlatára kérdezett rá.

Hirdetés

Hirdetés

Nemrég kiderült, hogy a Facebook 13-25 éves fiataloknak havi húsz dollárt fizetett egy mobiladatokat naplózó app telepítéséért, majd a Google-ról is hasonló dolgok kerültek napvilágra, és válaszul az Apple mindaddig letiltotta a két cég iOS appjait, amíg azok meg nem felelnek az Apple adatkezelési követelményeinek.

Az Egyesült Államok három szenátora most leveleket írt az ügyben a Facebook igazgatójának, Mark Zuckerbergnek, a  Google illetékes alelnökének, Hiroshi Lockheimernek, és az Apple-t vezető Tim Cooknak.

A szenátorok szerint az újsághírek megerősítik azt az aggodalmat, hogy a Facebook régóta a személyes adatok megsértésére használja termékeit, és további részleteket követelnek a Facebooktól, illetve a Google-tól a kutató appokra vonatkozóan.

Zuckerbergtől azt tudakolják, hogy mikor kezdődött a projekt, hány 18 év alatti fiatal vett benne részt, és mennyi adatot gyűjtöttek össze. A Google-nál a Google Play Áruház adatkezelési irányelveire kérdeznek rá, az Apple-től pedig arra várnak választ, hogy a cég megfelelő gondossággal nézett-e utána az ilyen jellegű appoknak.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.